Chemie en Materialen industrie

Chemie en Materialen

De chemie en materialen industrieën zijn enkele van de grootste en meest essentiële industrieën ter wereld en vormen de basis voor veel andere sectoren zoals de high tech industrie, automotive, luchtvaart en de bouwsector.

Net als veel andere sectoren heeft de chemie en materialen industrie uitdagingen op het vlak van duurzaamheid en supply chain volatiliteit. Dit vraagt om meer wendbare en flexibele organisaties waarin digital een belangrijke rol speelt. Digital maakt steeds meer integraal deel uit van het productieproces, maar ook richting de klant in de oriëntatie, koop en gebruiksfase. Voor verschillende van onze klanten hebben wij producten zoals carbon calculators en energy savings tools gebouwd die bezoekers van de websites van onze klanten in staat stellen om de meer duurzame keuze te maken.

Bedrijven uit deze industrieën waar TRIMM mee en voor werkt

TRIMM werkt voor veel aansprekende bedrijven uit de chemie en materialen industrie zoals Mitsubishi Chemical Group, Teijin Aramid, DSM en Azko Nobel. Deze sector staat bekend om zijn continue innovatie en ontwikkeling van nieuwe materialen en producten die de wereldwijde economie aandrijven en bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van onze samenleving.

Uitdagingen binnen de chemie en materialen industrie

TRIMM speelt een rol bij klanten uit de chemie en materialen industrie om een transitie maken naar een meer duurzame sector maar bijvoorbeeld ook bij het veranderen van business modellen van product driven naar solution driven positionering. Onze klanten wille niet alleen de producten verkopen maar meer en meer ook diensten rondom hun productportfolio aanbieden. Aspecten zoals e-commerce maar ook het vergroten van de ease of doing business en self service offerings neerzetten zijn voorbeelden van activiteiten die wij uitvoeren voor onze klanten uit deze sector om hen te helpen met hun uitdagingen.

Nieuwsgierig wat wij binnen deze industrieën onder andere doen? Hieronder enkele cases.