Philips LED savings calculator

components.showreel.alt.label

Philips LED Savings Calculator

De Philips LED Savings Calculator helpt consumenten van over de hele wereld om hun besparing te berekenen als ze over zouden stappen op LED lampen. Daarnaast zijn gebruikers in staat direct over te gaan op het kopen van de LED producten die deze besparing mogelijk maken.

Internationale webapplicatie

De LED Savings Calculator moet de gebruiker helpen om te kiezen voor Philips LED verlichting. Dit doet de applicatie door gebruikers bewust te maken van de jaarlijkse besparing op de energierekening en ze een alternatief aan te bieden voor de huidige lampen in hun huishouden. Philips heeft TRIMM benaderd om te helpen met het design en de ontwikkeling van deze tool.

Omdat het een internationale webapplicatie betreft moet deze zowel door een technische als een niet technische gebruiker kunnen worden gebruikt. In dit project is er gewerkt met persona’s om de extremen hierbij altijd in beeld te houden.

philips led savings calculator

Agile proces

Het resultaat van een twee maand durend agile proces is een responsive webapplicatie die is ontworpen voor mobiel, tablet en desktop. De applicatie heeft een rustige uitstraling en is intuïtief in gebruik. Hierdoor kunnen interface elementen tot een minimum worden behouden wat bijdraagt aan een gestroomlijnde user experience.

De LED Savings Calculator staat, door middel van een op maat ontwikkeld stuk middleware, in verbinding met de Philips productdatabase. Regelmatig wordt productdata gesynchroniseerd, wat er voor zorgt dat de tool altijd beschikt over de meest actuele productdata per land.
De tool wordt ondersteund in 59 landen over de hele wereld, waarbij ieder land een uniek productportfolio bevat. Gecombineerd resulteert dit in een productportfolio van meer dan 5000 LED lampen die elk een suggestie voor de eindgebruiker kunnen zijn.

Door gebruik te maken van ‘Continuous Integration’ is het mogelijk de applicatie door middel van één druk op de knop bij te werken. Door slim gebruik te maken van analysetools zoals Sonarqube wordt de codekwaliteit continu gemonitord. Omdat de applicatie gescheiden is in een API en een Front­end kan dit afzonderlijk gedaan worden. Door de implementatie van een open API kan de tool door Philips ontsloten worden naar sites/platformen van verschillende e­tailers, voor een zo groot mogelijk bereik en toepassing. Hierdoor zorgt 1 applicatie voor impact in de gehele keten.

Voor de ontwikkeling van deze applicatie is nauw samengewerkt met meerdere afdelingen van Philips waaronder de brand desk, legal en digital services die hebben geassisteerd om de applicatie te laten voldoen aan de hoogste standaards.

philips led savings calculator iphone

Meer weten over webapplicaties?

Meer weten over de Philips LED savings calculator of over dergelijke webapplicaties in het algemeen? Neem dan contact op via het onderstaande formulier!

Alle velden met een * zijn verplicht.