DSM

Online event levert DSM naast veel nieuwe leads ook relevante inzichten op

Create an impact, improve efficiency en reduce cost; de mantra waarmee elke marketeer binnen B2B momenteel wordt geconfronteerd. DSM kiest ervoor om dit doel te bereiken door niet zomaar te gaan besparen op uitgaven maar te innoveren met duurzaamheid als kader.

DSM legde de uitdaging bij ons neer om samen een concept te ontwikkelen dat de industrie op zijn kop zou zetten als het gaat om customer engagement en lead generation. Onze oplossing: een online trade show experience. 24/7 toegankelijk, op elke apparaat en overal ter wereld waar toegang is tot internet.

Specificaties

  • Opgeleverd product: DSM online event platform
  • Technologieën: streaming platform, event registration software
  • Opdrachtgever: DSM Engineering plastics

De uitdaging

Middels een ingenieus streaming platform krijgen bezoekers op een gestructureerde en overzichtelijke manier toegang tot een gigantische hoeveelheid uitstekende content; live presentaties, pre-recorded streams, directe toegang tot Keynote speakers en interactie met andere bezoekers vanaf hun eigen kantoor, huis of externe locatie. Een aanzienlijke besparing in tijd en kosten zonder de ervaring van een live event geweld aan te doen. De logistieke uitdaging voor DSM zat vooral in de uniforme content ervaring. Video’s en presentaties werden vanuit de hele wereld aangeleverd. Door te werken met een huisstijlhandboek en gedetailleerde werkinstructies is het gelukt een naadloze merkervaring te creëren.

Het resultaat

De bezoekers waren lovend over de kwaliteit van de sprekers, het niveau van de content, de onderwerpen en het gemak waarmee gedurende het event genavigeerd kon worden.

Met meer dan 500 registraties en 300 nieuwe gekwalificeerde leads zijn de verwachtingen overstegen. DSM heeft daarnaast hun thought-leadership positie in de markt weten te verstevigen en voorheen onbekende markten in het vizier gekregen. Voldoende bewijs voor het DSM management om het platform nu in te zetten voor een online event in Europa.

Vorig jaar hebben wij ons eerste online live congres gelanceerd. Een groot succes dat wij de komende periode opnieuw gaan inzetten in verschillende regio's. De combinatie van digital met live content heeft indruk gemaakt op onze bezoekers. Voor ons heeft het veel nieuwe waardevolle connecties en nuttige inzichten gebracht

Han Nabben, DSM Advanced Materials

Overige informatie

Ons platform is zo schaalbaar dat het in principe voor elk formaat online event ingezet kan worden. Door het eenvoudig toevoegen van modules als chat, video conferencing, polling en social media kunnen in rap tempo andere mediakanalen ontsloten worden. Niet alleen trade shows maar ook productlanceringen, jaarcijferpresentaties en entertainment zouden middels het online event platform aangeboden kunnen worden. Dit maakt het voor elk bedrijf en relatief low-cost en high impact communicatie- en marketingoplossing.

Meer weten?

Meer weten over DSM, het project of over TRIMM? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Alle velden met een * zijn verplicht.