Victron Energy

components.showreel.alt.label

TRIMM won een Dutch Interactive Award met de Victron case

Victron Energy, gehuisvest in onder andere Almere, Eindhoven en Groningen, is producent en technisch marktleider van mobiele stroomoplossingen zoals acculaders, omvormers en zonnepanelen. Victron Energy is een organisatie die wereldwijd bekend is. Hun producten worden in diverse markten gebruikt, van de Amerikaanse Marine tot de trucks van DAF. 

Een deel van de producten van Victron Energy wordt op afgelegen of bewegende locaties gebruikt. Daardoor kan het moeilijk zijn om deze systemen te monitoren en te beheren. Om die reden heeft Victron Energy zijn producten intelligent gemaakt, wat de mogelijkheid biedt ze met elkaar te laten communiceren via een netwerk. Dit netwerk kan data verzamelen van de stroominstallatie en deze vervolgens via een gsm-module doorsturen naar een centrale database.

De doorontwikkeling van de applicatie

Voor VRM (Victron Remote Management) was Victron Energy op zoek naar een partij die kon helpen bij de doorontwikkeling van de applicatie. VRM was de kinderschoenen ontgroeid en het werd tijd om in hoog tempo en voor een goede kwaliteit meer waarde aan de tool toe te voegen. Middels deze applicatie moeten beheerders van elektrische installaties snel en efficiënt hun werk kunnen doen.

In het verleden kregen we vaak orders voor een onderdeel van een installatie. Mede door de komst van de VRM-applicatie is er nu meer vraag naar een volledig Victron Energy-systeem, waar al onze producten in worden gebruikt.

Matthijs Vader, managing director Victron Energy
victron energy ipad

Gebruiksvriendelijkheid centraal

Vanuit het ontwerptraject hebben we er uiteraard voor gekozen om een responsive design op te leveren: mobiel en desktop, waarbij de desktopvariant zo is opgezet dat deze ook goed werkt op een tablet. De applicatie heeft een rustige warme uitstraling, zodat alle technische informatie de minder technische gebruiker niet afschrikt. Daarnaast is het design touch friendly en volgen we de flat design trend.

De snelheid van de applicatie is een belangrijk aspect. Daarom wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lazy loading: data wordt pas ingeladen op het moment dat de gebruiker deze nodig heeft. Voor gebruikers van oudere browsers is graceful degradation toegepast, terwijl gebruikers met de recente browsers alle mogelijkheden van de applicatie kunnen benutten.

De applicatie maakt het mogelijk om snel en gebruiksvriendelijk de actuele status van een installatie uit te lezen of een configuratie te wijzigen. Dit zorgt ervoor, dat door gebruik van dit online platform, beheerders van elektrische installaties snel en efficiënt hun werk kunnen doen.

TRIMM en Victron Energy werken continu samen aan de verdere ontwikkeling van de webapplicatie. De basis is zo opgezet dat in een snel tempo nieuwe widgets met nieuwe functionaliteiten kunnen worden toegevoegd. Voor klanten van Victron Energy met specifieke wensen kunnen op verzoek nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Zo groeit de applicatie stapsgewijs door.

Victron Energy heeft binnen het platform een open source koppeling beschikbaar gesteld, die het mogelijk maakt voor externe partijen om eigen data weer te geven op de website. Daarbij moet gedacht worden aan aanbieders van andere elektronische installaties. De eindgebruiker krijgt daardoor een geïntegreerd dashboard van al zijn installaties.

VRM levert Victron Energy een grote toegevoegde waarde ten opzichte van concurrenten in de markt en is voor klanten met een grote hoeveelheid installaties zoals de ANWB zeer interessant. Regelmatig is dit een doorslaggevende factor om voor Victron Energy te kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van de data in de webapplicatie te bepalen wat het meest optimale moment is om een accu te vervangen. Dit leidt dan tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Eén van de recent toegevoegde features is een geofence-optie. Hiermee is het mogelijk om een polygoon te tekenen op een Google Map. Op het moment dat een systeem buiten de aangegeven grenzen gaat, zal de webapplicatie een alarm afgeven.

We zijn trots om te hebben meegewerkt aan de toekomst van het internet waar we steeds meer apparaten op aansluiten. Deze nieuwe ontwikkeling maakt dat we op dit moment al kunnen spreken van een (Victron) Internet of Things.
De applicatie is ook voor eindgebruikers geschikt gemaakt. Door een aantal eenvoudige grafieken te tonen, kan een eindgebruiker inzicht krijgen in zijn/haar energiegebruik en opbrengst uit bijvoorbeeld zonnepanelen of een generator. 

Het gebruik van de webapplicatie is gratis voor alle klanten van Victron Energy. Sinds de lancering in Q1 2013 zijn er al meer dan 1000 actieve gebruikers met 1500 actieve stroominstallaties en er komen iedere dag nieuwe installaties en bijbehorende gebruikers bij.

Meer weten over de Victron case?

Meer weten over deze gebruiksvriendelijke applicatie of over wat TRIMM allemaal nog meer in huis heeft? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier!

Alle velden met een * zijn verplicht.