Video

De kracht van video

Een digitale strategie valt of staat met effectieve content. Content afgestemd op je doelgroep zorgt voor een beter bereik. Naast tekstuele content is online video een zeer geschikte tool om de klant te bereiken. Bij TRIMM zijn we gespecialiseerd in het creëren van slimme toepassingen met video en animaties om je digitale strategie optimaal te ondersteunen. 

Wat kan video voor jouw digitale strategie betekenen?

SEO-optimalisatie

Er wordt steeds meer gezocht op video’s. Goed geoptimaliseerde video’s dragen  bij aan de vindbaarheid van je website in Google.

Aandacht

Hoe rijker en relevanter de content, hoe meer aandacht deze van de gebruiker krijgt. En dat is precies wat we allemaal willen. 

Interactie

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers ongeveer 10 keer vaker geneigd zijn om video’s te bekijken, erop te reageren en te delen dan dat ze dat bij andere soorten content geneigd zijn te doen.

Hogere retentie

65% van de video-kijkers bekijkt meer dan ¾ van de video. Je houdt de aandacht dus gewoon langer vast. Storytelling maakt daarbij het verschil en zeker voor complexe boodschappen is video een effectief middel.   

Hogere conversie

Maar liefst 52% van de marketing professionals geeft aan dat video het type content is dat de beste return on investment (ROI) oplevert.  

Mobiel vriendelijk

Bezoekers die een mobiele device gebruiken om je website te bezoeken, verwachten to-the-point content en willen niet hele pagina's door hoeven scrollen. Een video is de ideale manier om deze bezoekers te bedienen. 

De afgelopen jaren heb ik met TRIMM regelmatig aan mooie producties gewerkt. Ze hebben aan een half woord genoeg en zijn als geen ander in staat om in korte tijd initiële gedachten om te zetten in beeld.

Petra Beekmans, Nexperia

Welke soorten video kun je inzetten?

Als marketeer kan je video inzetten om de doelgroep op de juiste manier te bereiken. Daarbij kun je denken aan de volgende video formats:

Corporate video’s, documentaires en werken-bij video’s

Hiermee kun je op eenvoudige en snelle wijze het verhaal vertellen van je bedrijf, merk of product. Ze zijn zeer geschikt om in te zetten bij verschillende wervingscampagnes.

Explanimations, instructievideo’s, of how-to video’s

Een explanimation, instructievideo of how-to video kan je goed ondersteunen met het uitleggen van complexe producten of processen. 

360-graden video’s

Het mooie aan dit video format is dat de gebruiker zelf zijn standpunt bepaalt: ideaal als eyecatcher voor bijvoorbeeld op een beurs. 

Corporate video's

We maken corporate video's voor onze klanten, deze zijn bedoeld als digitaal visitekaartje. De video laat een goede eerste indruk achter bij potentiële klanten en geeft letterlijk een goed beeld van de organisatie. We hebben dit onder andere mogen doen voor NXP en Nexperia. 

Animaties

Een animatie is een effectieve manier om een complexe boodschap op een leuke manier over te brengen aan je doelgroep. Wij maken volledig op maat gemaakte infographics, explanimations of uitleganimaties, die aansprekend en helder zijn. Volledig on brand of juist wat losser.

Werken-bij video's

De uitdaging van wervingscampagnes en arbeidsmarktcommunicatie is het uitdragen van de juiste bedrijfscultuur. Een werken-bij video is een effectieve manier om werknemers zelf aan het woord te laten en toekomstige collega's te overtuigen. Voor onze eigen campagnes maakten we recruitment video's en brachten we onze collega's op een persoonlijke wijze in beeld.

Hoe pakken we een video productie aan?

1. Intake en offerte

2. Storyline

3. Storyboard

4. Productie

5. Sound design

6. Publicatie

Maak je eigen video!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ben je benieuwd hoe video kan bijdragen aan je digitale strategie? Of hoe video kan helpen de juiste doelgroep aan je te binden? We vertellen het je graag. Neem via onderstaand contactformulier contact met ons op! 

Alle velden met een * zijn verplicht.