De internationale PHTR conferentie

De internationale PHTR conferentie

De internationale PHTR conferentie was een vierdaags digitaal evenement, bedoeld om de relaties tussen mens en technologie te onderzoeken op het snijvlak van filosofie, design, ethiek, kunst en techniek. PHTR staat voor Philosophy of Human-Technology Relations. Het evenement vond plaats van 4 t/m 7 november 2020. Meer dan 500 mensen namen deel aan meer dan tachtig parallelle sessies en keynote presentaties. De conferentie werd georganiseerd door een multidisciplinaire groep van wetenschappers, voorgezeten door prof. Peter-Paul Verbeek, en digitaal gehost door het DesignLab van de Universiteit Twente. Deze top bracht wetenschappers in de filosofie van technologie samen binnen het bredere veld van onderzoek naar mens-technologie interactie.

Publiek

De conferentie richtte zich tot iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen, evalueren en vormgeven van de relaties tussen mens en technologie. Dit varieert van filosofen en ethici van technologie tot sociale wetenschappers, geesteswetenschappers, kunstenaars, ontwerpers en ingenieurs. Het doel was een gemeenschap van mensen samen brengen om de dialoog en creatieve samenwerking over de interacties tussen mensen, technologieën en de samenleving te bevorderen.

Het DesignLab

DesignLab is een samenwerkings-ecosysteem aan de Universiteit Twente, dat wetenschap en maatschappij verbindt door middel van design. Maatschappelijke uitdagingen, van milieu- en (ethische) gezondheidsvraagstukken tot snel evoluerende technologie, brengen spanningen naar voren die niet kunnen worden opgelost met traditionele modellen van innovatie. Dat is waar DesignLab om de hoek komt kijken. DesignLab verbindt wetenschappelijke, technologische en creatieve inzichten, en werkt aan impactvolle oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Onze doelstelling

TRIMM werd gevraagd voor de technische uitvoering en de ondersteuning van het gehele evenement. Dit uitte zich niet alleen in de architectonische infrastructurele ondersteuning op basis van de high end infrastructuur van de Universiteit Twente, maar ook de hardware, crew, regie en technische ondersteuning voor de 4-daagse livestream. Daarnaast had TRIMM een adviserende rol in het programma, de productieformats en het concept voor deze wetenschappelijke conferentie.

Meer weten?

Meer weten over het project of over het TRIMM Online Event Platform? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Alle velden met een * zijn verplicht.