Smart Industry: it’s already happening!

impression of the working area TRIMM

Smart Industry: it’s already happening!

We hoeven de krant maar open te slaan of we lezen over Smart Industry. Oftewel de industrie gaat slim worden.  Doordat de werelden van design, procestechniek en digital ineens in elkaar vervlochten raken, ontstaan nieuwe kansen voor bedrijven en hun klanten.

 

smart industry infographic

Brabant en Oost Nederland gaan voor Smart Industry

Twee vooraanstaande regio’s op het vlak van maakindustrie en high tech in Nederland hebben Smart Industry omarmd. Zowel de High Tech regio Brabant als de High Tech Systemen en Materialen (HTSM) regio Oost Nederland brengen focus aan op dit onderwerp. Voor TRIMM, met haar klanten voor een groot deel in Twente en de regio Eindhoven is dit een welkom bericht. Meer weten hierover? Ga naar metaalnieuws.nl.

Smart Industry: it’s already happening!

Een ieder die denkt dat het begrip Smart Industry nieuw is, dat is duidelijk niet het geval. Michiel Verheij, consultant bij TRIMM: “Het internet of things (IoT) en dan specifiek de wereld van Industrial Internet of Things (IIoT) is een thema dat de laatste jaren sterk in de belangstelling staat. Het is de derde fase die het internet doormaakt en het gaat voor een nog grotere omslag zorgen dan de mobiele fase van het afgelopen decennium. Grote bedrijven in de wereld zijn hiermee bezig en hebben reeds prachtige cases laten zien.”
Om te lezen en te zien welke voorbeelden er al zijn en waar de uitdagingen liggen, check de blogs die we schreven op Marketingfacts en Marketing Online.

TRIMM ​en IIot

Ook voor TRIMM brengt het ‘Industrial Internet of Things’ nieuwe kansen naar voren. Een mooi voorbeeld is de winnende Victron Energy DIA case van Victron Energy. Victron Energy is een producent van onder andere acculaders en omvormers en diverse andere elektrische apparatuur. Bij de oplossing die TRIMM samen met Victron heeft ontwikkeld, wordt over zeer veel verzamelde data inzicht gecreëerd voor de klant en is de klant ook in staat om te allen tijde, vanaf elke plek ter wereld, zijn installatie te monitoren en bij te regelen.

Meer weten over de mogelijkheden van IoT of IIoT? Neem contact op met Michiel Verheij via michiel.verheij@trimm.nl of 053-4800 480.

Gepubliceerd op: 18 februari 2015