48 hours in Madrid - ICOM World meeting

Twee weken geleden kreeg ik de kans om tijd door te brengen in Madrid voor het NextGen Talent Programma 2024.

Het programma werd georganiseerd door het ICOM Network, waar wij als TRIMM deel van uitmaken. Maar wat is ICOM precies?

ICOM is een wereldwijd netwerk van onafhankelijke reclame- en marketingbureaus die mensen dichter bij merken brengen door middel van verbonden denken. Tijdens het talentprogramma kregen we de taak om ons mini-bureau te vormen met 9 jonge professionals van over de hele wereld en verschillende bureaus. We ontvingen een briefing van de klant, een groot beursgenoteerd bedrijf, producent en marketeer van hernieuwbare energie. We kregen slechts 48 uur de tijd om een impactvolle pitch voor te bereiden die de klant zou omverblazen. 

Samenwerken in een internationale context met een mega-spannende deadline, terwijl we elkaar slechts een paar uur geleden hadden ontmoet. Gelukkig hadden we begeleiding van onze mentoren. Barnaby Wynter, een expert op het gebied van marketing en merkcreatie, begeleidde ons door het proces en deelde veel waardevolle best practices en learnings gedurende deze 2 dagen. Als exceptionele gastvrouw bij haar bureau Darwin & Verne, was Ivet Honorato Rico ook een fantastische gids tijdens het hele proces.

Na uren brainstormen, ontwikkelen en voorbereiden, was het moment daar... Het was tijd voor de pitch voor de klant. Alsof dat nog niet zenuwslopend genoeg was, zat de hele zaal vol met leiders van geweldige bureaus van over de hele wereld.

Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat het onmogelijk is om volledig te beschrijven welke impact dit programma op mij heeft gehad. Het heeft aanzienlijk bijgedragen aan mijn persoonlijke groei. Met een boost van nieuwe energie en inspiratie ben ik echt enthousiast om deze kennis en ervaring toe te passen in mijn werk bij TRIMM. 

Emma Keenan, ICOM Network & TRIMM, gracias! Voor deze geweldige uitdaging. Dit was een ervaring die ik niet snel zal vergeten.

En natuurlijk een speciale dank aan het team: Eleanor, Ernesta, Elisabeth, Fabian, Joena, Mike, Sina en Tomás. Jullie zullen voor altijd als een team en mijn collega's aanvoelen. Dit is zeker niet het einde, maar het begin van iets nieuws…!