Staal transformeren: Cloud-based revolutie met laser-focused UX

Positief impact en onderscheid maken in de markt door het introduceren van een custom web-based bestelmethode. Hoe kan een combinatie van een geweldige klantervaring en nieuwe technieken leiden tot optimale resultaten?

Het veroveren van de Europese staalbewerkingsmarkt

247Tailorsteel begint aan zijn reis om de Europese staalmarkt te domineren en erkent het belang van schaalbaarheid en een verbeterde user experience. Het bedrijf vergroot zijn positie door zijn productiemogelijkheden uit te breiden van twee naar zeven fabrieken en ze zijn nog niet klaar. Om dit ambitieuze doel te bereiken ondergingen verschillende processen een transformatie om hun schaalbaarheid te verbeteren.

Het werken met een Windowsapplicatie, die geïnstalleerd moest worden door (potentiële) klanten om orders in te dienen, was een hindernis bij het leveren van een uitstekende user experience. 247Tailorsteel zocht een manier om het proces in alle (toekomstige) fabrieken te stroomlijnen voor uitbreiding en synergie. De applicatie moest aan verschillende eisen voldoen: schaalbaar zijn en efficiënt werken in alle fabrieken. Op deze manier kunnen bestellingen automatisch snel en nauwkeurig op de juiste locatie worden geproduceerd en afgeleverd. Dit proces beginnen met lasersnijden en buigen, met als doel: marktleider worden.

Het was duidelijk vanuit Sophia®, een installeerbare desktopapplicatie die gekoppeld is aan één besturingssysteem, dat er enkele obstakels tijdens het proces waren die opgelost moesten worden om het bestelproces op te schalen en te stroomlijnen. Hierdoor kunnen de nieuwe fabrieken van 247Tailorsteel hun volledige potentieel benutten.

De key to success was het prioriteren van de user experience

247Tailorsteel kwam tot de conclusie dat overstappen naar de cloud de oplossing was om de obstakels aan te pakken, het bestelproces op te schalen en te stroomlijnen. Deze stap zorgt voor eenvoudige schaalbaarheid en de kans om tegelijkertijd de customer experience te verbeteren

Om Sophia® naar de cloud te brengen riep 247Tailorsteel de hulp in van TRIMM. De teams van TRIMM en 247tailorsteel werkten naadloos samen om een nieuw klantgericht online platform te creëren dat de mogelijkheden van de oorspronkelijke applicatie vervult - en dan nog meer.

Gebruikers kunnen nu eenvoudig een 3D-bestand in hun browser plaatsen en aan de slag gaan, met real-time feedback bij het kiezen van materialen en afwerkingsopties. Haalbaarheidscontroles worden, in plaats van na het indienen van de offerte, tijdens elke wijziging uitgevoerd. Alle keuzes van de klant worden weergegeven als een interactieve 3D-weergave van hun project, direct in de browser. Het volledige bestelproces is gestroomlijnd en versneld, zodat klanten met een paar klikken de gewenste leverdatum kunnen kiezen en kunnen nabestellen. Dit zorgt ervoor dat het volledige proces nu verloopt met een snelheid die veel hoger ligt dan waartoe de desktopapplicatie in staat was.

"Door de samenwerking met TRIMM hebben we een sterke combinatie gevormd die in relatief korte tijd de digitale voorkant van de organisatie heeft getransformeerd. 247Tailorsteel is nu klaar om haar productiecapaciteit op te schalen. Daarbij is de klantbeleving als zeer belangrijk uitgangspunt genomen en de eerste resultaten laten zien dat dit de enige en juiste keuze was."

247Tailorsteel

Het ultieme voordeel voor gebruikers: een naadloze ervaring

Bestellingen plaatsen gaat nu moeiteloos, dankzij automatisering en efficiëntie volgens de manier van werken. Een betekenisvolle intensieve samenwerking is ontstaan door nauw samen te werken met de klant, hun klanten en stakeholders. Het betrekken van gebruikers en stakeholders bij het ontwerpproces leidde tot grote tevredenheid. Bovendien omarmden ze de nieuwe applicatie met open armen omdat het hun leven vereenvoudigde en volledige controle en zichtbaarheid bood over hun bestellingen. De user experience blijft voorop staan, behouden wat vlekkeloos werkt en innoveren waar nodig.

De reis van 247Tailorsteel laat zien hoe het optimaliseren van de user experience niet alleen een voordeel is, maar een drijvende kracht achter het bereiken van operationele excellentie.

Klaar om jouw bedrijf te digitaliseren?

Het leven van je klanten en vergemakkelijken door een optimale user experience, het digitaliseren van processen of innoveren met een cloudbased oplossing. Wij denken graag met je mee! 

Let's chat! 

Je kunt contact opnemen met Marc Woesthuis via onderstaand formulier, of via het volgende nummer +31 (0)53 4800 480

Alle velden met een * zijn verplicht.

contactImage