Werken voor de kampioen

impression trimm working environment at rooftop terrace

Werken voor de kampioen

Op woensdag 8 december is het nieuwe webplatform van FC Twente gelanceerd. Er is hard gewerkt aan de site die past bij de landskampioen uit Enschede. Aan de server was al te zien dat een groot aantal fans stond te trappelen om de nieuwe site te kunnen zien. De hele dag was er al opmerkelijk veel verkeer op de site. Tijdens de kerstborrel voor FC Twente-medewerkers is de geheel nieuwe fctwente.nl door Jan van Halst en Jelle Bos van FC Twente gelanceerd. Zij werden daarbij bijgestaan door het ontwerpteam van de website.

In het voorjaar van 2010 was het eindelijk zover: FC Twente schreef een pitch uit voor het ontwerp en de realisatie van haar websites. Uiteraard hebben we als TRIMM alles op alles gezet om ook deze klus voor onze club te mogen klaren. Na een intensief voortraject heeft FC Twente uiteindelijk voor TRIMM gekozen. Om het onderlinge vertrouwen te onderstrepen hebben we naast de overeenkomst voor de nieuwe website een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende vier jaar, waarin TRIMM dus met trots de internetpartner is van FC Twente!

In mei van dit jaar zijn we gestart met een grote inventarisatie van alle externe en interne stakeholders die van invloed zijn op de nieuwe website. Naast de sponsoren, en supporters is Eredivisie Live een voorbeeld van een organisatie waarmee samengewerkt moet worden om tot een optimaal resultaat te komen.

Naast de technische uitdagingen die een nieuwe website voor de landskampioen van 2010 met zich meebrengt, is het visueel ontwerp een grote klus. De supporters van FC Twente zijn uiteindelijk onze belangrijkste doelgroep. Van skyboxhouders tot de fanatieke aanhang van Vak-P; iedereen moet zich kunnen vinden in de nieuwe website van hun club. Diverse onderzoeken en inspraak van supporters zijn dan ook van eminent belang.
Veel rood, veel beleving, maar tegelijkertijd ook een overzichtelijke site ontwikkelen waar een ieder op een snelle gebruiksvriendelijke wijze bij de gewenste informatie kan komen, dat vergt een strakke User Experience. Goede samenwerking tussen onze Interaction Designers en het Vormgevingsteam hebben tot een fraai resultaat geleid.

Een site die past bij de landskampioen. Een site waar FC Twente de komende jaren TROTS mee voor de dag kan komen! Bekijk het eindresultaat op www.fctwente.nl.

Homepage fc Twente site
Published on: November 17, 2010
Author: trimm.components.navLink.tabLink.linkType.options.none