"De technische uitdagingen bij TRIMM zijn heel groot, in Oost-Nederland krijg je het niet veel beter in dat opzicht!"

Werken bij TRIMM interview Jaap

"De technische uitdagingen bij TRIMM zijn heel groot, in Oost-Nederland krijg je het niet veel beter in dat opzicht!"

Ooit al eens afgevraagd hoe het is om te werken bij TRIMM? De komende tijd zal er een reeks interviews volgen waarin TRIMM'ers vertellen over hun ervaringen. Vandaag is Jaap Scholten aan het woord! 

Wat is je functie?

“Ik ben front-end developer bij Team Bravo. In dit team houd ik me bezig met het implementeren van designs. Ik zorg ervoor dat de koppeling tussen front-end en back-end goed werkt en dat applicaties functioneren in verschillende browsers en op verschillende devices. In ons team werken we voor een aantal grote klanten. We werken voornamelijk aan websites die draaien op de CMS systemen Sitecore en Umbraco. Het zijn meestal vrij grote en complexe projecten waar veel denkwerk in zit. Daarnaast worden de sites waar we aan werken vaak door veel eindgebruikers gebruikt waardoor we veel focus leggen op gebruiksvriendelijkheid en performance.”

Wat zijn de leuke kanten aan je baan?

“Ik vind vooral de afwisseling heel erg leuk, dit vakgebied is constant in beweging. Er is steeds meer mogelijk door nieuwe ontwikkelingen. Hiervan moet je als eerste op de hoogte zijn om goed te kunnen functioneren. Verder is het altijd extra leuk als er een succesvolle release is geweest. Dat zijn echt de momenten waarop je het resultaat van een hele berg werk ziet. Maar eigenlijk ga ik altijd met plezier naar mijn werk, er zijn weinig mindere dagen.“

Wat zijn de minder leuke kanten aan je baan?

“Minder leuk zijn de soms krappe deadlines waar we onder werken. Maar als je met je hele team onder dezelfde werkdruk werkt heeft dat ook leuke kanten. Samen door buffelen voor een mooi eindresultaat geeft veel voldoening. Ook word je in dit soort situaties vaak gedwongen om op een efficiënte manier keuzes te maken waardoor je lekker in de flow van de klus blijft.”

Wat vind je van het werken in een SCRUM-team?

“Het bevalt me heel goed. Het werken volgens SCRUM geeft veel structuur. Het is helder wat je elke week moet doen en wat voor invloed jouw werk heeft op bestaande functionaliteiten. Daarnaast kan ik me door deze werkwijze meer bezighouden met wat ik daadwerkelijk leuk vind: ontwikkelen. Daar ligt echt de focus op. Ik ben nu minder tijd kwijt aan bijzaken zoals steeds met klanten afstemmen wat er moet gebeuren en ad hoc klusjes.“

Wat is een leuke herinnering aan je tijd bij TRIMM tot nu toe?

“Ik ben een groot voetbalfan en vorig jaar zijn we met alle voetballiefhebbers binnen TRIMM naar de wedstrijd Fortuna Düsseldorf – MSV Duisburg geweest. De sfeer is bij zo’n wedstrijd heel anders dan in Nederland, het zijn meer cultclubs. We waren volgens mij de enige Nederlanders in het hele stadion en hebben met z’n allen de hele wedstrijd Mike van Duinen, een Nederlandse voetballer uit Den Haag toegezongen. Hij wist niet wat hem overkwam! Daarnaast trappen we dagelijks ook wel even een balletje in het TRIMM-kantoor met wat collega’s en zijn de vrijdagmiddagborrels over het algemeen ook een groot succes."

Waarom zou je als front-end developer bij TRIMM moeten solliciteren?

De technische uitdagingen zijn bij TRIMM heel groot. Je werkt aan innovatieve projecten voor grote bedrijven die veel waarde hechten aan je expertise. Daardoor krijg je de ruimte mooie dingen te maken. Het werk is technisch gezien enorm uitdagend en dat maakt werken hier heel leerzaam. In Oost-Nederland krijg je het niet veel beter in dat opzicht! 

Meer weten over werken bij TRIMM? Lees ook de interviews met Tom en Timo of bekijk de video met Fleur

www.werkenbijtrimm.nl

Published on: September 22, 2016