Runner Assist

Runner Assist: realtime feedback op je hardlooptechniek

Realtime feedback op je hardlooptechniek om blessures te voorkomen én prestaties te verbeteren: dat is waar het om draait het gezamenlijke project van TRIMM, Roessingh RRD, Xsens en Sensorun. Met behulp van een EFRO subsidie werken de partijen aan een eerste werkende prototype. 

Specificaties

Innovatie tijdens de Enschede Marathon

De basis wordt gevormd door de sensoren van Xsens, het algoritme van Roessingh RRD verzorgt de interpretatie van de data. Aan TRIMM de taak om een mobiele app en platform te ontwikkelen waarop tijdens het lopen en achteraf de data inzichtelijk wordt gemaakt voor de lopers. Sensorun zal het product uiteindelijk op de markt brengen.

Runner Assist TRIMM

Als onderdeel van het project liepen diverse TRIMM’ers, Xsens medewerkers en Roessingh medewerkers de halve marathon van Enschede in april 2018. Deze data is een eerste grote test buiten het laboratorium, waarbij de techniek van zo’n 12 lopers genalyseerd is.

Als marathonloper weet ik hoe belangrijk het voorkomen van blessures is en hoeveel verschil de juiste hardlooptechniek kan maken. Juist dat maakt een project als deze erg interessant om aan te werken.

Janinka Feenstra, product owner bij TRIMM

Unieke parameters

In de markt zijn momenteel veel verschillende oplossingen beschikbaar. Het consortium wil in het Runner Assist project de inzichten personaliseren, en uitbreiden met unieke parameters. Denk dan aan een maat voor vermoeidheid of de impact op je scheenbenen of enkels. Juist daar ontstaan bij veel lopers de problemen.

Meer weten?

Meer weten over dit project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Alle velden met een * zijn verplicht.