NXP Digital video platform

NXP Digital video platform

Een volledig geïntegreerd digitaal concept ter versterking van de thought leadership positionering van NXP semiconductors. Het modulaire video platform zorgt ervoor dat gebruikers video’s op maat kunnen samenstellen die op elk mobiele device te gebruiken zijn. Resultaat is een efficiënt en toegankelijk video platform met hoogwaardig opgenomen beeldmateriaal.

Nieuwe visie NXP Semiconductors

NXP Semiconductors is een van Nederlands leidende hightech bedrijven. Met een notering aan de Nasdaq en een omzet van 5,65 miljard dollar behoort NXP tot de top 15 van chipfabrikanten in de wereld.

In de afgelopen vijf jaar heeft NXP in haar positionering een verschuiving gemaakt van product focus naar solution focus. Met technologische ontwikkeling als drijvende kracht van onze samenleving, zet NXP haar kennis en ontwikkeling in op het gebied van de connected car, portable & wearable, internet of things en security.

Met een leidende positie in de markt wilde NXP een visie op deze gebieden hebben als grondslag voor haar communicatie- en marketingactiviteiten, waarmee zij zich positief in de markt zou kunnen onderscheiden. De visie moest verwerkt worden in een corporate movie die anders is dan alle andere corporate videos – in concept en uitvoering- en op een unieke wijze worden gedistribueerd.

Het videoconcept heeft als doelstelling een authentieke weergave te creëren van de visie van NXP op de vier belangrijkste trends in de wereld. Dit moest worden verpakt in een modulair principe dat het mogelijk maakt de totale corporate video in te richten naar gelang de situatie, alsmede uit te breiden of te wijzigen onder invloed van de snelle marktontwikkelingen. De video’s moeten op devices van over de gehele wereld kunnen werken. Hierdoor is het videoplatform meer dan een enkele asset en sluit deze beter aan bij de verschillende doelen en doelgroepen. Samen met ons zusterbedrijf GriDD ontwikkelden wij dit concept.

nxp digital video platform ipad

Tweeledig project

Het totale project bestond uit twee delen, de videoproductie en het platform.

De videoproductie

Concept en story vormen het fundament van de gehele productie. Doordat alle videomodules zonder uitgebreid script vastgelegd werden, was er de vrijheid om in een ‘run and gun’ stijl de authenticiteit neer te zetten. Geïnspireerd door Cinéma vérité, werden alle hoofdpersonen op een documentaire wijze geïnterviewd. Het productieteam heeft zich verplaatst tussen London, Singapore, Eindhoven en San Jose (USA). Het productieteam, kreeg vanaf de thuisbasis logistieke ondersteuning en op locatie hulp van regionale agencies. Het resultaat is een authentieke weergave van de medewerkers van NXP die hun persoonlijke visie geven op secure connections for a smarter world.

Ontwikkeling digitale platform

Om alle videomodules beschikbaar te maken, is er een platform ontwikkeld waarmee de gebruiker zelf een company video samenstelt. De video kan aangepast worden voor verschillende doeleinden. Door te werken met een videoplatform kan NXP snel inspelen op koerswijzigingen zonder complete video’s geheel opnieuw te hoeven produceren.

Alle videocombinaties worden individueel gegenereerd. Met name voor de veelheid aan schermformaten in de Aziatische markt is dit een must. Hiervoor is een op maat gemaakt platform ontwikkeld dat past binnen de NXP infrastructuur, voldoet aan de hoge security-eisen en efficiënt omgaat met beschikbare bandbreedte. Intro:

  • NXP medewerkers en relaties zijn zeer enthousiast over de video’s en het platform.
  • 20000 views in de eerste maand na lancering.
  • Samengestelde video’s worden zowel intern als extern veelvuldig gebruikt voor presentaties.
  • Een enorme kostenbesparing door de eenvoudige mogelijkheden voor hergebruik en uitbreiding.

Meer informatie over een videoplatform?

Benieuwd hoe een videoplatform jouw digitale strategie naar een hoger niveau kan tillen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We praten je graag bij!

Alle velden met een * zijn verplicht.