MijnSaxion

Online omgeving voor studenten, docenten en medewerkers: MijnSaxion

MijnSaxion is een volledig responsive online omgeving, waar studenten, docenten en medewerkers van Saxion Hogescholen alle informatie kunnen vinden omtrent studie en werk. In het dashboard van het MijnSaxion-portal kan in een oogopslag alle relevante informatie voor de dag worden ingezien. Dankzij de nieuwe drilldown-navigatie is alles gemakkelijk te vinden.

Centrale portal

Studenten, docenten en medewerkers van Saxion Hogescholen maken allemaal gebruik van één portal. Deze portal is in vele jaren uitgebouwd tot een veelzijdige omgeving: van cijferlijsten tot roosters, van koppelingen naar applicaties tot belangrijke nieuwsberichten, alles is op één plek te vinden. De portal van Saxion Hogescholen moet dienen als overzichtelijk startpunt voor de verschillende doelgroepen, maar schoot te kort op het gebied van gebruiksgemak. Hierdoor liep het aantal actieve gebruikers terug en was er geen centraal communicatieplatform.

Het doel van het project is het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid voor alle doelgroepen middels een consistente interface. Het moet voor gebruikers makkelijk zijn om de specifieke informatie te vinden die ze op dat moment nodig hebben.

Om de doelgroepen in kaart te brengen en extremen in beeld te houden stelde TRIMM, in samenwerking met Saxion, vier persona’s vast. Per persona werd onder andere het IT-niveau vastgesteld en werden de vijf meest gebruikte functies, ook wel de ‘toptaken’, in kaart gebracht.

Het uitgangspunt van de ontwikkeling van MijnSaxion is dat elke persona snel en eenvoudig de voor hem/haar relevante informatie kan vinden zonder personalisatie.

Case MijnSaxion.nl

Responsive webapplicatie

Het resultaat van het zes maanden durende Agile proces is een volledig responsive webapplicatie, die is ontworpen en gebouwd voor zowel mobiel, tablet als desktop. Met behulp van gebruikersonderzoek zijn de designs stapsgewijs geoptimaliseerd, om beter aan te sluiten bij de wensen van zowel student, docent als medewerker.

Het nieuwe MijnSaxion voorziet elke gebruiker in zijn of haar belangrijkste behoeften. Na het inloggen belandt de gebruiker op de ‘dag-view, het dashboard. De verschillende doelgroepen vinden hier een top 5 van de door hen meest gebruikte features. Iedere feature bevat een bijpassend component met actuele informatie die naar wens open- en dichtgeklapt kan worden. Daarnaast is er een agenda-view aan de rechterzijde waar alle items voor de dag worden weergegeven.

Om de informatie beter te structureren is een nieuw type navigatie, het drilldown-menu, geïntroduceerd. Ter ondersteuning van de navigatie beschikt MijnSaxion over een breadcrumb, waardoor helder blijft hoe door de verschillende niveaus in het menu genavigeerd is, en is er een uitgebreide zoekfunctionaliteit.

Het MijnSaxion-platform is geïntegreerd met veel externe tools en dient als startpunt. Het menu geeft gebruikers snel toegang tot de applicaties, zoals bijvoorbeeld het rooster of de cijferomgeving. Ook toont MijnSaxion informatie uit de externe tools in het dashboard.

De constante terugkoppeling, naar zowel klant als eindgebruiker, heeft ervoor gezorgd dat het eindresultaat goed aansluit bij de wensen van de klant, maar vooral ook bij die van de eindgebruikers. Het resultaat is een product dat dagelijks gebruikt wordt door 26.179 studenten, 1.733 docenten en 1.185 medewerkers.  

Meer informatie over het platform MijnSaxion.nl?

Meer weten over het platform MijnSaxion.nl of over webplatformen in het algemeen? Laat je gegevens achter via het onderstaande contactformulier!

Alle velden met een * zijn verplicht.