De Jong & Laan

Nieuwe website voor De Jong & Laan: focus op transparantie en mensgerichtheid

Bij de ontwikkeling van de nieuwe website voor De Jong & Laan stonden hun kernwaarden 'transparantie' en 'mensgerichtheid' centraal. Dankzij een intensieve samenwerking met De Jong & Laan maakte TRIMM een nieuwe corporate website waar zowel De Jong & Laan als hun eindgebruikers zeer tevreden mee zijn!

Challenge

De Jong & Laan accountants en belastingadviseurs had behoefte aan een nieuwe corporate website. Bij de ontwikkeling van de nieuwe website was het doel om de transparantie, mensgerichtheid en open cultuur van de organisatie beter naar voren te laten komen. Daarnaast wilden ze dat de eindgebruikers in het gehele traject centraal stonden voor een betere user experience. 

Workshops

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de doelgroep en de bijbehorende behoeften vonden er voordat er werd begonnen met het design verschillende workshops plaats. Er werd begonnen met een workshop over persona’s. Op deze manier werden alle verschillende typen eindgebruikers in kaart gebracht. Hierop volgde een workhop over de buyer journey waarin per persona de behoeften en wensen gedefinieerd werden. In de brand attributes workshop werd vervolgens in slechts één zin het vertrekpunt van de website geformuleerd.  Als laatste vond de workshop story mapping plaats waarin alle gewenste functionaliteiten van de website als aparte stories in kaart werden gebracht.

Het is gaaf te constateren dat de beleving die je op voorhand centraal stelt, in ons geval een mensgericht en authentiek, ook daadwerkelijk zo ervaren wordt door de bezoekers.

KIM WISSINK, HOOFD MARKETING & COMMUNICATIE DE JONG & LAAN

Design sprint

In dit project hebben we gewerkt met een design sprint: een sprint volledig in het teken van het design van de website. Tijdens een desgin sprint maak je in vijf dagen een werkend prototype van de website, getest door eindgebruikers. In deze week hebben we veel geschakeld met De Jong & Laan wat het team veel focus gaf. De designs die we voor de Jong & Laan maakten tijdens de design sprint waren dankzij de goede voorbereiding en intensieve samenwerking in één keer raak!

designsprint

Website matcht met kernwaarden De Jong & Laan

Het eindresultaat is een nieuwe corporate website die volledig bij de kernwaarden van De Jong & Laan past. De in Magnolia gebouwde website laat de mensen achter De Jong & Laan zien en oogt veel rustiger. User testing liet zien dat het veel eenvoudiger is geworden voor de eindgebruiker om met de website te werken. Voor De Jong & Laan is het eenvoudiger geworden om de website te beheren. Pagina’s kunnen met behulp van modulaire componenten worden opgebouwd, wat erg gebruiksvriendelijk werkt. Al met al staat er nu een persoonlijke en super gebruiksvriendelijke website waar De Jong & Laan weer jaren mee vooruit kan!

Meer weten?

Meer weten over de nieuwe corporate website voor De Jong & Laan of over de ontwikkeling van corporate websites in het algemeen? Neem contact op met TRIMM!

Alle velden met een * zijn verplicht.