Damco Retail Logistics

Damco positioneert zichzelf als thought leader met nieuwsportaal retaillogistics.guru

Michael Kriek, digital marketing manager bij Damco: “Zonder relevante content is het tegenwoordig bijna onmogelijk om je marketingstrategie te laten slagen. Ons publiek verwacht van ons dat wij hen op de hoogte houden van relevante insights en het laatste nieuws binnen het vakgebied. Daarom faciliteren wij het onafhankelijke nieuwsplatform retaillogistics.guru, ’s werelds eerste platform gericht op professionals binnen de logistieke dienstverlening. Retaillogistics.guru verzamelt op één plek het belangrijkste nieuws binnen het vakgebied, zoals recentelijk in de media verschenen nieuwsberichten, trends en opiniestukken. Content curatie en marketing automation helpen ons veel tijd te besparen, maar we selecteren altijd handmatig welke berichten gepubliceerd worden zodat we kunnen garanderen dat alle content die we cureren relevant en van goede kwaliteit is.”

Onafhankelijk platform over logistieke dienstverlening

Damco is één van de marktleiders op het gebied van logistieke dienstverlening en supply chain management. Binnen de logistieke dienstverlening hebben managers een grote informatiebehoefte: managers opereren veelal in verschillende landen en hebben daarom te maken met talloze verschillende economieën en regelgevingen. Informatie over dit specifieke vakgebied was echter nog niet te vinden op één plek.  Damco besloot daarom een onafhankelijk platform te faciliteren waarbij alle online content over logistieke dienstverlening overzichtelijk wordt weergegeven op één plek door middel van content curatie. Damco vroeg aan TRIMM een systeem te creëren waarmee ze de grote hoeveelheid gefragmenteerde content konden traceren, beoordelen en vervolgens konden delen met de rest van de wereld.

De rol van TRIMM

Om ervoor te zorgen dat content curatie als marketingstrategie echt bijdraagt aan Damco’s digital business development, hebben we samen met Damco eerst een strategie uitgedacht waardoor het platform zou bijdragen aan het halen van de marketingdoelstellingen. Deze doelstellingen bestonden voornamelijk uit het creëren van awareness van Damco als merk en het verwerven van een positie als kennisleider binnen de doelgroep. Samen met Damco hebben we vervolgens een platform met logische structuur opgezet, waarbij er per klantgroep informatie gepubliceerd kan worden vanuit één systeem: Curata. Curata is een intelligent en uitgebreid platform dat zelf leert. Het systeem zoekt informatie dat past bij de informatie die al eerder werd gecureerd, wat uiteindelijk veel tijd scheelt. Hoe meer content er wordt gecureerd, hoe beter de kwaliteit van de content wordt. Door de integratie van marketing automation systeem Copernica kan Damco haar publiek ook gepersonaliseerde content aanbieden waardoor de relevantie van het platform nog groter wordt.  

De kennisleider op het gebied van logistieke dienstverlening

Door het faciliteren van retaillogistics.guru heeft Damco zich gepositioneerd als thought leader: dé kennisleider op het gebied van logistieke dienstverlening. De doelgroep geeft aan het fantastisch te vinden dat alle informatie nu op één plek staat. Deze manier van content marketing vergroot niet alleen Damco’s credibility; er hebben zich veel mensen ingeschreven voor de nieuwsbrief, wat Damco weer concrete leads oplevert. Dit vormt de basis voor toekomstige customer engagement. Daarnaast gaven verschillende sollicitanten tijdens sollicitatiegesprekken aan dat het feit dat Damco zich bezighoudt met dit soort activiteiten voor hen onderscheidend is.

Meer weten over Copernica?

Wil je meer informatie over hoe content curatie kan bijdragen aan de digital business development van jouw organisatie? Neem dan contact op via het onderstaande contactformulier!

Alle velden met een * zijn verplicht.