Qredits

Qredits app voor ondernemerscoaches

Qredits gelooft dat samenwerking leidt tot succesvolle ondernemers en biedt daarom een netwerk van meer dan 700 coaches aan om ondernemers bij te staan. Deze coaches delen via een app onderling hun uitdagingen, en hebben direct inzicht in de status van hun coachingstrajecten. Vanwege groei van het netwerk zocht Qredits een partij die de app kon professionaliseren en opschalen.

Specificaties

 • Opgeleverd product: App Qredits
 • Crafts: UX, UI, development
 • Opdrachtgever: Qredits

Functionaliteiten van de app

Het doel van Qredits is om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van goed ondernemerschap in Nederland. Hiervoor worden ervaren ondernemers ingezet die de klappen van de zweep kennen. Maar ook (young) professionals die stuk voor stuk druk zijn, maar tijd maken voor een ander.

Ter ondersteuning van de coach wenst Qredits een app beschikbaar te stellen die de coach de mogelijkheid geeft om:

 • Inzicht te verkrijgen in lopende coaching trajecten met een ondernemer;
 • Overzicht te hebben van gemaakte agenda afspraken;
 • Gespreksverslagen bij te kunnen houden;
 • Contact te leggen met andere coaches voor het delen van kennis en informatie;
 • Gebruik te kunnen maken van beschikbare documenten ter ondersteuning van het coaching traject;
 • Met nieuwsberichten op de hoogte gehouden te worden van nieuwe wetenswaardigheden.

Gemakkelijk. Duidelijk. En overal inzicht in de lopende coaching trajecten.

Aanpak

Qredits zocht een partner om een nieuwe Qredits Coach app te designen en te ontwikkelen. Bij TRIMM werken we agile. De Agile-aanpak stelt een team in staat het project snel aan te passen aan een gewijzigde situatie of wensen van de klant, en continu te kijken naar de business value: wat levert nu het meeste op?  Wat Agile dus in feite doet, is het omarmen van veranderingen.

In verschillende iteraties hebben we samen met Qredits gekeken naar wat de aannames zijn die de meeste impact op het slagen van het project hebben. Vervolgens hebben we bepaald wat we moeten ontwikkelen om deze aanname(s) te kunnen valideren. Dit kan twee uitkomsten hebben:

 • De aanname blijkt waar te zijn. We kunnen door op deze weg!
 • De aanname blijkt niet waar te zijn. We weten nu meer dan dat we vooraf deden en dat helpt ons om te bepalen wat onze nieuwe richting moet worden.

Op deze manier halen we risico en onzekerheid weg uit het project. Deze aanpak sluit perfect aan bij Qredits en op deze wijze blijven we op koers richting ons doel.

Met deze app kunnen coaches snel met elkaar sparren over vraagstukken die ze in hun coachingsprogramma’s tegenkomen. Samen met Trimm hebben we een app weten te maken die gebruiksvriendelijk is, snel werkt en aanvoelt en uitnodigend is. Voor zowel Qredits, als onze coaches, een mooie toevoeging om in touch te blijven. Trimm heeft onze wensen goed vertaald en een mooie app weten neer te zetten.

Martin Tesink, Projectmanager Qredits

Het resultaat

Het resultaat is een platform met aan de voorkant een React Native App, gekoppeld aan een Salesforce backend waar alle data wordt opgeslagen. Via dit platform stellen wij een coach in staat om met behulp van digitale middelen een ondernemer te ondersteunen bij de groei van zijn bedrijf. Voel je onderdeel van een community van Qredits coaches en deel je kennis en ervaring ook onderling

Daarbij biedt de app biedt daarbij de volgende functionaliteiten:

 • Alle informatie om een ondernemer te ondersteunen op één plek.
 • Direct inzicht in uw huidige trajecten.
 • Stel je vraag binnen de coach community.
 • Neem eenvoudig via chat contact op met een collega-coach.

Meer weten?

Meer weten over het project of over TRIMM? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Alle velden met een * zijn verplicht.