ProFlite

Online Flightcase Configurator leidt tot efficiëntieslag voor ProFlite

ProFlite is ontwerper en producent van flightcases die de klant op maat kan bestellen via Casebuilder.com. Casebuilder.com is een gecombineerde webshop met configurator en geautomatiseerde workflow. Klanten kunnen bij Casebuilder.com terecht voor het bestellen van flightcase onderdelen en flightcases op maat: van een flightcase voor een drumstel tot de totale bekisting van alle gereedschappen van een raceteam. ProFlite ging op zoek naar een business accelerator die het samenstellen van een flightcase zo eenvoudig mogelijk maakt.

Specificaties

De uitdaging

Op Casebuilder.com moet het voor gebruikers zo eenvoudig mogelijk zijn om flightcase onderdelen en flightcases op maat te bestellen. Het ontwerpen en bestellen van flightcases kan via een uniforme, easy-to-use 3D product configurator. De configurator moet te gebruiken zijn op het eigen platform, maar ook ingeladen kunnen worden op externe platformen en third party omgevingen.

ProFlite

Het resultaat: een unieke applicatie en verbeterde efficiëntie

De 3D product configurator die door TRIMM is ontwikkeld stelt gebruikers in staat om zelf een flightcase op maat te ontwerpen, aan te passen en uiteindelijk te bestellen. De configurator wordt getoond op Casebuilder.com, maar kan ook via externe platformen ingeladen worden.

De configurator is ontwikkeld in AngularJS. Het is een van de meest gebruikte JavaScript frameworks voor het bouwen van mobiele en desktop web applicaties. Ook is Casebuilder.com ge-embed in Magento 2, waardoor het mogelijk is e-commerce toe te passen.

Uniek is dat de applicatie naadloos aansluit op de productiesystemen van ProFlite, waardoor klanten hun flightcase binnen 5 werkdagen in huis hebben. Een directe verbetering van de customer journey en een efficiëntieslag voor ProFlite. Van bestelling direct de fabriek in.

Doordat we onze techniek en productiekennis hebben kunnen verbinden met design en marketing is onze samenwerking een succes geworden

Martijn Huinink, Technical Director ProFlite

Meer weten?

Meer weten over Casebuilder, het project of over TRIMM? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Alle velden met een * zijn verplicht.