Enschede Marathon

Onderscheidende website voor Enschede Marathon

Meer lopers naar Enschede krijgen en een frisser, moderner gezicht voor de oudste Marathon van Nederland. Dat was het doel en uitgangspunt bij de samenwerking met TRIMM. Middel: een vernieuwende website die volledig aansluit op de nieuwe campagnehuisstijl. De Enschede Marathon heeft als doel meer bezoekers en deelnemers te trekken en meer algehele naambekendheid op te leveren.

Integratie huisstijlcampagne in de website

TRIMM heeft de prachtige campagne – een samenwerking tussen Enschede Marathon en Digidee – succesvol geïntegreerd in de website, die in december 2011 samen met de nieuwe campagne is gelanceerd. De uitingen – per afstand een bepaald ‘gezicht van Enschede’ – die voor de campagne zijn gebruikt, komen terug op de website. Met de vormgever van TRIMM is gekeken hoe het beeldmateriaal kon worden omgezet naar een vorm die voor internet geschikt is. Vervolgens is dit in een ontwikkeltraject vertaald naar de nieuwe website.

enschede marathon website on ipad

Doelgroepgericht

Inhoudelijk heeft TRIMM een website neergezet met genoeg informatie voor alle drie de doelgroepen: lopers, sponsoren en publiek. Met inhoud zoals je van een professionele marathonsite mag verwachten. Aan de basis staat een uitgebreid interaction design. We hebben hier met elkaar veel aandacht aan besteed door onszelf onder meer de volgende vragen te stellen: ‘Welke informatie moet er precies op komen, hoe kunnen we dit logisch indelen en hoe kunnen bezoekers gemakkelijk hun weg op de site vinden?’.

Blikvanger

Resultaat? Een gloednieuwe website met een unieke stijl en krachtige uitstraling. Duidelijk onderscheidend voor deze specifieke tak van sport. We hopen de marathon letterlijk bij de mensen in de woonkamer te krijgen. We zijn blij met het resultaat en de samenwerking. We hopen deze nog lange tijd voort te zetten!

Meer informatie over een nieuwe website?

Benieuwd naar de opties voor een nieuwe website, of wil je meer weten over deze case? Neem gerust contact met ons op, wij informeren je graag!

Alle velden met een * zijn verplicht.