Talentontwikkeling in Twente - hoe combineer je jouw studie, bijbaan én professionele ontwikkeling?

Talentontwikkeling in Twente - hoe combineer je jouw studie, bijbaan én professionele ontwikkeling?

Bij TRIMM vinden we dat het bedrijfsleven een sterke verantwoordelijkheid heeft voor het opleiden van talent. Daarom investeren we al sinds 2006 in jong talent met onze dochteronderneming PIT: Professionals in Training! Lees in deze blog wat ‘pitten’ bij TRIMM voor jou kan betekenen.

Ons talentenprogramma

Als student kom je bij TRIMM terecht in het talentenprogramma 'PIT'. Je kunt dan aan de slag als stagiair(e), afstudeerder of werkstudent. Bij TRIMM hebben we verschillende vakmanschappen, waaronder: cloud hosting, digital marketing, software testing en engineering, frontend web development, devops en sysops, userinterface design (UI design) en user experience design (UX design).

Wanneer je start met werken bij TRIMM is het is zo dat je volwaardig lid wordt van één van onze projectteams, waarin je meewerkt aan projecten voor grote (internationale) klanten. Tijdens je werk krijg je begeleiding van ervaren professionals, zodat jij alle kans hebt om optimaal door te groeien. De moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden die ze jou laten uitvoeren is vaak nét iets hoger dan wat je denkt aan te kunnen: volgens ons is er geen betere manier om te leren en te ontwikkelen!

We hebben de sterke overtuiging dat talentvolle en ambitieuze studenten recht hebben op een optimale werk- en leerplek. En die geven we ze!

Joeri Constandse, Coördinator PIT

Investeren in talent

Omdat we al sinds 2006 in talentontwikkeling investeren, merk je dat er in alle lagen van de organisatie veel aandacht is voor studenten. Nieuw talent wordt ook echt gewaardeerd! Geen kopjes koffie halen, maar volop meedraaien met het team. Met vragen kun je bij iedereen terecht. Alle TRIMM collega’s staan open om te sparren over je ideeën of vragen, en nemen de tijd om jou verder te helpen.

Het is handig om te weten dat PIT alle kosten voor begeleiding betaalt; hierdoor hoeven TRIMM’ers geen afweging te maken tussen betaald werk of het begeleiden van studenten. PIT is onze manier om bij te dragen aan talentontwikkeling in de regio. We vinden namelijk dat het bieden van een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt niet alleen bij scholen ligt, maar ook bij het bedrijfsleven.

Persoonlijke ontwikkeling

Als je nog studeert of aan het begin van jouw carrière staat, is het tevens waardevol om aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor biedt PIT de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie, cursussen en kennislunches. Bij een intervisie ben je met een groepje van ongeveer zes deelnemers (studenten en young professionals) komen we elke week een uurtje bij elkaar om te praten over allerlei onderwerpen die ons bezighouden. Zo helpen we elkaar met nieuwe inzichten over motivatie, studiediscipline, feedback geven en gestructureerd werken.

Doorgroeien bij TRIMM? Geen probleem!

Ben je ambitieus en op zoek naar een plek waar je kunt doorgroeien? Ook dat is mogelijk! Als we tijdens de stage merken dat het goed klikt tussen jou en TRIMM, is er vaak mogelijkheid om na je stage te blijven als werkstudent. Dan kun je bijvoorbeeld twaalf uur per week in hetzelfde team blijven werken voor een goed salaris. Is er een match tussen jou en TRIMM? Dan kan het zelfs zo zijn dat je de kans krijgt op een vaste baan na je afstuderen.  Dit is niet ongewoon: ongeveer een derde van de TRIMM’ers is ooit begonnen als PIT’er bij TRIMM!

Nieuwsgierig?

Heeft dit artikel je enthousiast gemaakt over het leren en werken bij TRIMM? Bekijk dan ook eens www.werkenbijtrimm.nl of kijk direct naar alle beschikbare vacatures. Of neem contact op via de telefoon: 053 4800 480.

Gepubliceerd op: 19 september 2019