"PIT is onze manier om bij te dragen aan talentontwikkeling in de regio Twente"

Joeri Werken bij TRIMM
Gepubliceerd op: 27 oktober 2016

"PIT is onze manier om bij te dragen aan talentontwikkeling in de regio Twente"

Binnenkort bestaat PIT, het talentontwikkelingsprogramma van TRIMM 10 jaar. Op 25 november zal de verjaardag van PIT gevierd gaan worden met een grote reünie waarvoor alle TRIMMers, PITters en oud-PITters zijn uitgenodigd. In aanloop naar de verjaardag van PIT spraken we met Joeri, coördinator van PIT. 

Wat is je functie?

"Bij TRIMM ben ik verantwoordelijk voor het talentenprogramma PIT. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit werving en selectie, coaching van studenten, het geven van gastcolleges, het verzorgen van excursies en het houden van contact met het onderwijs."

Wat is PIT eigenlijk?

"Bij TRIMM vinden we talentontwikkeling zo belangrijk dat we er 10 jaar geleden een apart programma voor hebben opgericht: PIT. Onder PIT vallen alle werkstudenten, stagiaires en afstudeerders die bij TRIMM werken. PIT is eigenlijk onze manier om bij te dragen aan talentontwikkeling in de regio. We vinden namelijk dat het bieden van een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt niet alleen de verantwoordelijkheid is van scholen, maar dat het bedrijfsleven deze verantwoordelijkheid deelt."

Wat doen PITters bij TRIMM dan zoal?

"Als PITter draai je als volwaardig medewerker mee in een van de TRIMM-teams. Het enige waaraan je merkt dat je PITter bent is dat je persoonlijke begeleiding krijgt van een coach en dat je meer tijd krijgt om dezelfde taken uit te voeren omdat je nog aan het leren bent. Je krijgt de ruimte om fouten te maken. Je werkt mee aan projecten voor grote klanten en krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen in de dingen die jij leuk vindt. Om jouw leerproces zo effectief mogelijk te laten verlopen krijg je intensieve begeleiding, de mogelijkheid om aan intervisiegroepen mee te doen of gebruik te maken van 1 op 1 coaching. Als je een interessante cursus of seminar ziet en je hebt een goed verhaal, dan betalen wij dat voor je."

Waarom zou je als student bij PIT moeten solliciteren?

"Als je wat wil leren op het gebied van internet, dan is er geen betere plek dan hier. We blinken uit in de kwaliteit van coaching, de veelzijdigheid van de werkzaamheden en de goede sfeer. Bij TRIMM helpen we studenten zichzelf te ontwikkelen tot zeer goede professionals. We hebben de sterke overtuiging dat talentvolle en ambitieuze studenten recht hebben op een optimale werk- en leerplek en die geven we ze. Studenten weten ons ook te vinden. Elk jaar ontvangen we ongeveer 250 sollicitaties waarvan we er maar zo’n 20 kunnen aannemen."

Hoe heeft PIT zich in 10 jaar ontwikkeld?

"PIT is in 10 jaar groot en volwassen geworden. Inmiddels werken er gemiddeld zo’n 30 studenten onder PIT en zijn we een gevestigde naam geworden in de regio. Daarnaast is het leuk om te zien dat veel van de huidige lichting praktijkbegeleiders ooit bij TRIMM is begonnen als student, inclusief ikzelf."

Hoe gaat 10 jaar PIT gevierd worden?

"Het wordt een evenement van PIT, voor PIT. Er worden inspirerende praatjes door oud-PITters gegeven, we zijn namelijk heel benieuwd waar ze beland zijn en nu mee bezig zijn. Daarnaast gaan we natuurlijk gezellig eten met z’n allen en zullen een aantal PITters een pubquiz organiseren. Alle PITters en oud-PITters gaan we uitnodigen, zo’n 180 man inmiddels! Het wordt hartstikke gezellig, een mooi moment om oud-collega’s weer eens te ontmoeten."

Geïnteresseerd in een stage, afstudeerplek of bijbaan bij TRIMM? Kijk dan eens op www.werkenbijtrimm.nl

Dit bericht is ook gepubliceerd in onze blog op werkenbijtrimm.nl