TRIMM sluit zich aan bij internationale ICOM network

TRIMM sluit zich aan bij internationale ICOM network

Enschede, 14 mei 2018 - TRIMM is onderdeel geworden van het wereldwijde ICOM network. Het netwerk bestaat uit onafhankelijke reclame- en marketingcommunicatiebureaus, die gezamelijk werken aan internationale opdrachten. Het lidmaatschap geeft de voordelen én slagkracht van een groot internationaal bureau, maar de bureaus opereren in hun bestaande markt nog steeds flexibel en onafhankelijk. 

TRIMM maakt hiermee een grote stap naar het internationale podium. Niet alleen is zij hiermee in staat om opdrachten uit te voeren voor bedrijven uit de rest van de wereld, ook voor haar eigen klanten kan TRIMM het netwerk inzetten om elders in de wereld eenvoudiger diensten uit te rollen.

"Eigenlijk werken we voor onze klanten al heel lang internationaal. Tot op heden altijd vanuit Nederland. Indien nodig dan vlogen we er naartoe. Vanaf heden zijn we in staat om ook met lokale collega's elders in de wereld te gaan werken. Voor zowel onze medewerkers als onze klanten een geweldige stap", aldus Marc Woesthuis, directeur bij TRIMM.

Het ICOM network bestaat momenteel uit 80 onafhankelijke, gerenommeerde bureaus die gevestigd zijn in meer dan 60 landen. Voor elk land kiest het netwerk voor specifieke bureaus. Binnen Europa wil TRIMM op digital gebied een belangrijke rol binnen het netwerk gaan vervullen. De eerdere aangekondigde positie in Amsterdam zal daarbij een belangrijke rol gaan vervullen.

De leden van ICOM worden aangemoedigd om samenwerking te zoeken binnen het netwerk. Voor business, kennisuitwisseling, maar ook de mogelijkheid om elkaars talent op te leiden. Bureaus die aanspraak willen maken op het lidmaatschap, worden uitvoerig beoordeeld, zodat het zeker is dat ze dezelfde waarden, doelen en filosofie delen van alle andere ICOM leden.

Het samenwerken binnen ICOM is inmiddels begonnen. Door een Canadees bureau te ondersteunen in een pitch voor een luchtvaartmaatschappij, werd samen met het ICOM netwerk de eerste opdracht al binnengehaald. 

Voor meer informatie lees het persbericht van ICOM. Meer weten over TRIMM? Bezoek dan onze website: www.trimm.nl.

Gepubliceerd op: 14 mei 2018