De meerwaarde van hosting op maat

De meerwaarde van hosting op maat

Iedere online omgeving is anders en iedere klant stelt andere eisen. In het bedrijfsleven is hosting op maat vaak noodzakelijk en wenselijk. TRIMM is geen klassieke hosting-partij en levert maatwerk dat aansluit op het product dat de klant wil hosten. Bas Greevink is consultant hosting bij TRIMM en hij vertelt wat het voordeel kan zijn van hostingoplossingen op maat.

Waarom sluit niet alle hosting aan bij jouw website of applicatie?

Als de website of de applicatie zelf al maatwerk is, dan is hosting op maat vaak ook wenselijk. Ook de doelen en de strategie van de klant kan maatwerk nodig maken. Wil je bijvoorbeeld dat je website net zo snel werkt in het buitenland als in Nederland, dan kan het slim zijn om gebruik te maken van een CDN (Content Delivery Network), waarbij de content van je site lokaal wordt opgeslagen. Zo kan men aan de andere kant van de wereld nagenoeg dezelfde snelheid en responsiveness ervaren als je klanten in Nederland. Soms zal er sprake zijn van privacygevoelige informatie en dan wil je misschien een specifieke beveiligingsgarantie of bescherming tegen DDos-aanvallen. Wij hebben daarom allemaal specialisten in dienst die alle aspecten van hosting, waaronder clouds beheersen.

Op welke problemen geven we antwoord?

Het belangrijkste is wel dat we onze klanten ontlasten. Stel, iemand wil een nieuwe portal die wereldwijd een hoge performance moet leveren. Wanneer je werkt met standaardpakketten, dan moet de klant zelf nadenken over de inrichting, of hij moet iemand inhuren met de benodigde kennis. Bij ons krijg je die kennis erbij. Wij luisteren naar wat de klant precies voor elkaar wil krijgen en onze specialisten gaan vervolgens voor je aan de slag om te bepalen welke vorm van hosting daar het best bij past. We beschikken over onze eigen private cloud, dus we kunnen optimaal flexibel zijn in wat we leveren. Zo kunnen we precies inspelen op de behoefte van de klant, zonder dat we afhankelijk zijn van de producten en diensten van derden.

Waarom zou je volgens jou je hosting onder moeten brengen bij een internetbureau?

Ten eerste heb je één aanspreekpunt voor alles wat met je website te maken heeft. Je meldt een probleem bij de servicedesk en de medewerker die je aan de lijn krijgt bepaalt voor jou of het een hosting- of applicatieprobleem is. Breng je je hosting bij een andere partij onder dan de ontwikkelaar van de applicatie of site, dan wil het nog wel eens gebeuren dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Breng je alles onder bij dezelfde partij, dan weet je precies wat je kunt verwachten.

Het kan ook erg nuttig zijn als de hosting-partij weet hoe de applicatie of website werkt en hoe de prestaties geoptimaliseerd kunnen worden. Niet alle partijen hebben bijvoorbeeld kennis van hosten over meerdere datacenters en wereldwijd snelle performance leveren in huis. Grote, wereldwijde spelers verwachten van een internetpartner dat ze dit kunnen leveren, bijvoorbeeld door middel van CDN. Wij kunnen als internetbureau dat ook hosting biedt heel snel schakelen met developers en dat faciliteert maatwerkoplossingen die vaak niet mogelijk zijn wanneer je met een externe partij werkt.

Kortom, de klant hoeft zich niet druk te maken over hoe de hosting ingericht wordt, wie de site online gaat plaatsen, wie de prestaties 24 uur per dag in de gaten houdt, wie storingen verhelpt en fouten repareert. Breng je alles onder bij een internetbureau, dan weet je dat één telefoontje genoeg is om je probleem te verhelpen, ongeacht of het probleem nou met de hosting of met de applicatie te maken heeft.

Wat zijn de valkuilen van standaardoplossingen op dit niveau?

Wanneer je gebruik maakt van een standaard hostingpakket, dan wordt je automatisch beperkt in je mogelijkheden. Omdat we bij TRIMM de hosting zelf doen, hebben we veel meer controle over de configuratie en zijn we beter in staat om de hosting aan te laten sluiten bij de applicaties en de wensen van de klant. We kunnen bijvoorbeeld geo intelligence toepassen, voor het ontsluiten van specifieke functionaliteit per land of per regio.

Tot slot is er bij standaardpakketten geen goede integratie tussen het ontwikkelteam van de site of applicatie en het hostingplatform mogelijk. Bij ons is het mogelijk om processen optimaal op elkaar af te stemmen, omdat alles in eigen beheer gebeurt. We hebben onze eigen private cloud en we bepalen zelf hoe we onze sites aan laten sluiten op de hosting en vice versa.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Bas Greevink via 053 – 4800 480 of mail naar bas.greevink@trimm.nl. 

Gepubliceerd op: 29 januari 2015
Auteur: Geen