"Bij TRIMM kun je je eigen ding doen en dat wordt gerespecteerd, je kan hier lekker jezelf zijn"

"Bij TRIMM kun je je eigen ding doen en dat wordt gerespecteerd, je kan hier lekker jezelf zijn"

Nikki de Wals is User Experience designer bij TRIMM. In dit interview vertelt ze over haar keuze om bij TRIMM te werken en haar drijfveer om de ultieme boodschappenapp te ontwikkelen.

Hoe ben je bij TRIMM terecht gekomen, waarom de keuze voor TRIMM?

“Eigenlijk stond TRIMM al een tijd op mijn lijstje om ooit te gaan werken. Bij mijn vorige werkgever was ik designer, maar hier zat ik niet zo goed op mijn plek. Vanuit mijn studie ben ik als grafisch designer aan de slag gegaan, echter lag de nadruk daar meer op grafische vormgeving en minder op de eindgebruiker, wat ik er meer bij wilde betrekken. Ondanks dat ik twijfels had om van werkgever over te stappen - je geeft toch een boel zekerheid op - heb ik er geen moment spijt van. Mijn collega’s zorgen voor een fijne werkomgeving, waarin iedereen open is naar elkaar. De uitjes die worden georganiseerd zijn leuk en informeel en de informele en ongedwongen cultuur maakt voor mij dat TRIMM perfect is. Er is geen directeur die zegt wat je moet doen: dit bepalen we in grote lijnen in het team zelf. Daarnaast spreekt de platte hiërarchie mij aan. Doordat we hier in kleine teams werken en designers met developers samenzitten, is het makkelijk om te sparren. Veel UX’ers zijn voornamelijk gericht op onderzoek, maar hier bij TRIMM wil ik experimenteren en ook creatief bezig zijn om te kijken wat wel of niet werkt. Ik heb ook een aandeel in het technische stuk van projecten omdat dat ook invloed heeft op de UX en het design, op die manier ben ik bij het hele proces betrokken.”

Hoe ziet je werkdag als UX designer er uit bij TRIMM?

“Ik ben voornamelijk bezig met het maken van analyses rondom een applicatie of website. Deze werk ik uit in een flowchart of interaction document waarin keuzes worden toegelicht en de applicatie en gebruikerservaring wordt beschreven. Dit uiteraard altijd vanuit het oogpunt van de eindgebruiker van de klant. Dit vind ik het leukste gedeelte van mijn werkzaamheden, om erachter te komen hoe een applicatie werkt en hoe we deze kunnen verbeteren. Daarna gaan we in gesprek met de klant en de eindgebruiker. Ik bewaak de belangen van de eindgebruiker en het gemak waarmee hij/zij een applicatie gebruikt. Strookt de visie van de klant niet, dan werk ik samen met de klant naar een passende oplossing. Ik vind dat je eerlijk moet zijn naar de klant, wat soms kan betekenen dat een redesign niet nodig is, maar enkel kleine aanpassingen.”

UX Designer Nikki TRIMM

Wat is jouw drijfveer om UX designer te zijn?

“Het is mijn hobby en passie. Daarnaast gaat mijn hart sneller kloppen van procesoptimalisatie. Dit neem ik overal mee naar toe, over elk proces denk ik na. Een voorbeeld hiervan is dat ik bezig ben met een boodschappenapp: “Boodschaap”, want de optimale app om een boodschappenlijst mee te maken en je voorraad bij te houden, is er naar mijn mening nog niet.”

Wat vind je leuk aan TRIMM als werkgever?

“Ik waardeer de flexibiliteit heel erg, er is veel ruimte om te experimenteren. Natuurlijk is niet álles mogelijk, maar er is wel de mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan. Dit geeft een enorm gevoel van vrijheid en autonomie. Op mijn eerste werkdag nam ik al mijn office gadgets mee en heb deze uitgestald op mijn bureau. Hier werd niet raar op gereageerd, maar collega’s waren juist geïnteresseerd en enthousiast, haha!”

Leuk om te horen! Wat is je leukste herinnering bij TRIMM?

“Mijn leukste herinnering toch wel het ontbijt om het 25 jarig bestaan van TRIMM te vieren. Iedereen vertelde over zijn leuke ervaringen met TRIMM. TRIMM geeft mij een vertrouwd gevoel, mede doordat veel collega’s hier al geruime tijd werkzaam zijn. Mensen kunnen hier hun eigen ding doen en dat wordt ook gerespecteerd, je kan hier lekker jezelf zijn.”

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

“Dit doe ik door online veel inspiratie op te doen. Op YouTube staan bijvoorbeeld veel inspirerende video’s. Ook vind ik het leuk om naar beurzen te gaan over bijvoorbeeld security of telecom. Daar kom je allerlei producten tegen en zie je heel direct welke rol UX en design spelen.

Wanneer ga jij met een voldaan gevoel naar huis?

“Dat is wanneer ik mijn taken voor die dag heb afgerond. Meestal maak ik per dag een handige to do lijst. Als ik die lijst af heb, dan ga ik naar huis. Ik vind het niet erg om over te werken als dat nodig is om mijn lijstje af te ronden. Deze flexibele werkomgeving is echt heel prettig!”

Heb je nog een tip voor een toekomstige UX designer die bij TRIMM wil sollicteren?

“Jazeker! Stuur naast je sollicitatiebrief en CV ook een interessant portfolio, waarin je laat zien hoe het proces gaat en hoe je hierin te werk gaat. Dat is voor ons veel belangrijker en interessanter om te zien.”

Ook werken bij TRIMM? Kijk naar vacatures op www.werkenbijtrimm.nl

Gepubliceerd op: 11 april 2018