“Voor mij is PiT uniek omdat je als student echt onderdeel bent van het bedrijf, je wordt meegenomen in de team planning en je mag overal deel van uitmaken”

“Voor mij is PiT uniek omdat je als student echt onderdeel bent van het bedrijf, je wordt meegenomen in de team planning en je mag overal deel van uitmaken”

Jonge talenten krijgen bij TRIMM de mogelijkheid om een kijkje binnen de bedrijfswereld te nemen en door te groeien binnen hun eigen vakgebied. Het talentenontwikkelingsprogramma dat dit ondersteunt staat ook wel bekend als PiT. Om toekomstige PiT'ers een duidelijk beeld te geven wat het betekent om deel uit te maken van dit programma, spraken wij met voormalig PiT'er en nu PiT coördinator Nienke Eiting.

Hi Nienke, wat is jouw functie binnen TRIMM?

Ik ben coördinator van PiT en recruiter van zowel PiT als TRIMM. PiT Coördinator wil zeggen dat ik contact onderhoud met hogescholen en universiteiten en samenwerkingen aan ga met studieverenigingen. Natuurlijk houd ik mij bezig met begeleiding van de talenten die al bij PiT werkzaam zijn, hiervoor begeleid ik onder andere de intervisies.

Wat is PiT?

PiT is de dochteronderneming van TRIMM waarmee we alle studenten die bij TRIMM werkzaam zijn kunnen opleiden binnen hun vakgebied. Dit gebeurt in Enschede, waar het hoofdkantoor van TRIMM gevestigd is. Studenten komen bij ons in dienst voor een stage, bijbaan of om af te studeren. Het doel van het programma was oorspronkelijk om talenten in de regio te behouden. Veel mensen die niet uit de regio Enschede komen, komen hier studeren en gaan uiteindelijk voor grote corporates in het westen van het land werken, maar wij willen de talenten graag tijdens hun studie ontmoeten en hen laten kennismaken met TRIMM.

Wat kan dit talentenprogramma een student bieden?

Relevante werkervaring binnen jouw vakgebied, veel begeleiding en ook één op één begeleiding met een collega uit het team die een vergelijkbare opleiding heeft gedaan als jij en al jarenlang meedraait in het wereldje. Persoonlijke coaching gebeurt ook in de vorm van intervisie. Eén keer per week kan je deelnemen aan een intervisie moment waarin je met een vaste groep young professionals samen komt en het over verschillende zaken hebt. Je bespreekt je persoonlijke groei, maar ook of je ergens bent vastgelopen en niet goed weet of je dat op de juiste manier hebt opgelost, of dat je nog niet weet hoe je dat moet oplossen. Deze intervisies zijn TRIMM breed, wat betekent dat je niet alleen met collega's uit je team verbonden bent, je leert zo iedereen en alle facetten bij TRIMM kennen.

Wat moet een student in zich hebben om als PiT'er te werken?

Bij TRIMM houden we drie pijlers aan, dat zijn talent, motivatie en ervaring. Als je over in ieder geval twee van deze pijlers beschikt zit het goed. Je kan namelijk talent hebben, maar als je geen motivatie hebt, lukt het niet. Als je geen aangeboren talent hebt, dan kom je er wel met motivatie en ervaring. Dat is echt belangrijk want we willen dat je er vol voor wil gaan, dat je kennis op wil doen en dat je geïnteresseerd bent. Ook vinden we het belangrijk dat je goed kan communiceren of dit wilt leren. Jezelf op professioneel vlak kunnen uiten en communiceren met klanten en collega's is namelijk erg belangrijk. Dit betekent dat je echt de samenwerking op moet zoeken.

Hoe kijk je terug op jouw tijd als PiT'er?

Heel leuk! Wat ik heel opmerkelijk vond aan mijn tijd bij PiT is dat ik niet alleen maar met gelijkgestemden in contact kwam, maar dat ik alle collega's leerde kennen en dat je ook met hen gaat lunchen of op de vrijdagmiddagborrel aanwezig bent. Ik vond het zo leuk dat ik dacht “ik heb hier echt iets opgebouwd”, dat je mensen hebt leren kennen en daar contact mee onderhoud en dat het heel betrokken voelt.

Wat maakt PiT volgens jou uniek?

Voor mij is PiT uniek omdat je als student echt onderdeel bent van het bedrijf, je wordt meegenomen in de team planning en je mag overal onderdeel van uit maken. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen TRIMMers en PiT'ers, wel wordt er rekening mee gehouden dat je ook een andere focus hebt, je studie, en dat die focus het belangrijkste is.

Ik weet nog goed dat ik aan het begin van mijn stage bij TRIMM heb gezegd “als een docent mijn diploma onder mijn neus zou schuiven en zou zeggen ‘je mag tekenen, wat mij betreft heb je je diploma behaald’, dan had ik gezegd nee gezegd”. Maar aan het einde van mijn stage bij TRIMM dacht ik “ik kan nu wel de arbeidsmarkt op, ik heb nu zoveel verschillende dingen gezien en gedaan dat ik mezelf daar wel in vertrouw”. Dat vind ik heel mooi.

Bedankt, Nienke!

Ben jij geïnteresseerd in een stage, afstudeerplek of (bij)baan bij TRIMM? Bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie!

Gepubliceerd op: 25 februari 2021