Persbericht - TRIMM wint Dutch Interactive Award met Online Beheertool Zakelijk Hosted Bellen voor Ziggo

TRIMM dia team

TRIMM wint Dutch Interactive Award

Enschede, 27 mei 2016 – TRIMM heeft een zilveren Dutch Interactive Award (DIA) in de categorie B2B gewonnen. Het internetbureau uit Enschede kreeg de prijs voor de Online beheertool Hosted Bellen die het voor Ziggo ontwierp en bouwde. Marc Woesthuis, directeur TRIMM: “We zijn enorm trots dat we voor de tweede keer een DIA gewonnen hebben. We werken hard om voor onze klanten de beste oplossingen te bedenken en te realiseren, en zien de prijs als de kroon op ons harde werk”.

De jury motiveerde de keuze voor TRIMM als volgt: “Goede case en knap hoe een tool in staat is om een multibrand- en countrystrategie door te voeren bij klanten”.

Ziggo biedt sinds kort Zakelijk Hosted Bellen aan: een op bedrijven gerichte dienst waarbij de telefooncentrale wordt vervangen door een virtuele telefooncentrale. Voor het beheer daarvan heeft TRIMM een gebruiksvriendelijke selfcare-omgeving ontwikkeld, die op eenvoudige wijze voor meerdere verschillende brands van Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, gebruikt kan worden.

Dankzij het werk van TRIMM heeft Liberty Global de stap gemaakt van een gedateerde omgeving naar een applicatie die door alle gebruikersgroepen als aangenaam en gebruiksvriendelijk wordt ervaren. De leercurve voor het bedienen van de selfcare-omgeving is hiermee significant verkort. De applicatie is in Nederland zonder extra marketing- of sales effort al door ongeveer vijfhonderd bedrijven in gebruik genomen. Ook het buitenland is enthousiast: op korte termijn wordt Ierland, Roemenië, Polen en wellicht Duitsland uitgerold. Het indirecte resultaat voor Liberty Global is dat men een voorsprong heeft weten te creëren op de concurrentie in de markt met een design en user experience, die door gebruikers betiteld wordt als best in class in de markt.

“Vanuit de reacties bij onze klanten hadden we reeds gezien, dat de oplossing goed gewaardeerd werd als applicatie maar ook het gebruiksgemak. Met deze erkenning wordt dat ook in de markt gezien, daar zijn we als team echt heel blij mee”, zegt Lasse Licht, Interaction Designer TRIMM.

In 2014 sleepte TRIMM ook een B2B DIA-prijs in de wacht met de Victron Remote Management-applicatie van Victron Energy, waarbij TRIMM verantwoordelijk was voor het ontwerp en de technische realisatie. Deze Internet of Things-applicatie maakt het mogelijk om snel en gebruiksvriendelijk de actuele status van een installatie uit te lezen of een configuratie te wijzigen. Dit zorgt ervoor, dat door gebruik van dit online platform, beheerders van elektrische installaties, snel en efficiënt hun werk kunnen doen.

De Dutch Interactive Awards werden dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en zijn een initiatief van de online business titel Emerce en de branchevereniging voor internetbureaus DDA.

Gepubliceerd op: 27 mei 2016