5 videotoepassingen voor B2B in 2018

5 videotoepassingen voor b2b in 2018
Gepubliceerd op: 8 januari 2018

5 videotoepassingen voor B2B in 2018

Video mag in 2018 niet meer ontbreken in je marketingstrategie. Waar dit in B2C al lang geen discussiepunt meer is, zien we de opmars van video ook in B2B. Een aantal redenen waarom video belangrijk is:

  • 70% van de B2B marketeers geeft aan dat video voor een hogere conversie zorgt dan andere soorten content (MarketingProfs).
  • 65% van de kijkers kijkt meer dan ¾ van een video (Hubspot).
  • 75% van de business executives kijkt ten minste wekelijks een business gerelateerde video (Forbes).
  • 54% van de business executives deelt ten minste wekelijks business gerelateerde video’s met collega’s (Forbes).

Goed, dat video belangrijk is in B2B, is duidelijk. Maar hoe ga je nog een stapje verder in video? Dit kun je doen door de nieuwste videotechnieken in te zetten op het juiste moment in de customer experience journey. We zetten vijf mooie video toepassingen voor je op een rijtje.

1. 360 graden video

In een 360 graden video kun je als kijker in elke richting kijken, je kunt letterlijk 360 graden ronddraaien. Dit is mogelijk door de beelden op te nemen met een omnidirectional camera. Uit een experiment van Google blijkt dat een 360 graden video 41% meer interactie oplevert dan een gewone video 360 graden video’s kun je zonder speciale apparatuur, gewoon met je computer of smartphone, bekijken. Dat maakt ze heel geschikt voor bijvoorbeeld een digitale tour door je fabriek. Handig om prospects te laten zien dat je productieproces aan de hoogste standaarden voldoet of om je klanten een digitale rondleiding te geven door een van de grote fabrieken waarin jullie machines staan.  

Tesla heeft daar een goed voorbeeld van:

2. Augmented reality (AR)

Bij augmented reality (AR) wordt de realiteit verrijkt met virtuele elementen. Dat wat je real-time ziet, wordt uitgebreid met een digitale ‘laag’. Via augmented reality is daadwerkelijke interactie met een product na te bootsen: de ervaring wordt zo bijna tastbaar voor de kijker. Zeker als je wil laten zien hoe producten in een bepaalde omgeving of in een bepaalde setting uit de verf komen, is AR een mooie oplossing. Hoe je dat toepast? Denk aan een beursstand, waar je als chipleverancier laat zien hoe je chips in eindproducten zijn verwerkt. En hoe leuk is het als je je prospecten om een digitale vrachtwagentrailer kunt laten lopen!

IKEA gebruikt AR om te laten zien hoe een meubelstuk in je huis staat: 

3. Personalisatie

Dé trend in 2018 is personalisatie. Op basis van gebruikersgedrag, data en kennis van gebruikersprofielen, stem je de content af op je gebruiker. Daarmee creëer je een gepersonaliseerde online ervaring die relevant is voor de gebruiker. Ook met video wordt geëxperimenteerd met personalisatie.  Zo programmeert Facebook een verjaardag video waarin jouw content terug te zien is, en ook andere bedrijven zijn er al volop mee bezig.

Zo heeft ook Barclays een tof voorbeeld:

4. Live video

Live video heeft als voordeel dat mensen er over het algemeen drie keer langer naar kijken dan vooraf opgenomen video’s. De mogelijkheid voor interactie met je bezoeker is groter, juist op het moment dat het voor hen relevant is. Live video hoeft niet duur te zijn – met behulp van een goede smartphone en app kun je er al mee aan de slag. Live video is vooral relevant wanneer het moment er voor de kijker toe doet. Denk hierbij aan:

  • Grote productlanceringen met grote wijzigingen: vragen kunnen direct beantwoord worden en kijkers kunnen product demonstraties live volgen;
  • Grote evenementen: Geef je volgers unieke insights in je evenement. Film belangrijke onthullingen en houd korte interviews met vertegenwoordigers van je bedrijf.
  • Interactieve interviews met experts: Elke business heeft zijn eigen experts die door hun kennis en ervaring bestaande en potentiële klanten kunnen inspireren. Door een live Q&A sessie met je juist deze experts positioneer je je organisatie als thought leader.

5. Projection mapping

Projection mapping wordt ook wel spatial augmented reality genoemd. Projection mapping wordt gebruikt om beelden te projecteren op een object met een onregelmatig oppervlak. Hiermee kun je een statisch object tot leven brengen en ontstaat er een verrassend 3D effect.

Projection mapping is uitermate geschikt bij gelegenheden waarbij het wow-effect en de beleving indruk moeten maken om de aandacht te trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opening van een nieuw pand. Ook kun je jouw stand bezoekers op een beurs verrassen met een levendige projectie van bijvoorbeeld je nieuwe product!

Nieuwsgierig?

Het is duidelijk: video mag niet meer ontbreken op je marketinglijst voor 2018. Nieuwsgierig geworden over de mogelijkheden van video in B2B? Lees hier meer, of neem contact met ons op via 053-4800 480 of ons contactformulier. Onze expert op het gebied van video en motion graphics Thijs Spit praat graag met je verder!