5 overeenkomsten tussen developers en atleten

5 redenen waarom developers eigenlijk atleten zijn

1. Horden en hindernissen worden elke dag overwonnen

Spoedklussen die dezelfde dag nog moeten worden opgelost, veranderingen in de scope van een project, een user story die gewijzigd wordt. Een greep uit de zaken die een developer tegenkomt in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Het is soms even zweten, maar met slim redeneren, plannen en goede communicatie kan hij of zij deze uitdagingen elke dag aan.

2. Sprinten? Eitje!

Sprinten doen developers namelijk regelmatig. Van achter een computer dan. Voor diverse projecten wordt gewerkt volgens het Scrum framework, een van de agile frameworks om zo effectief en flexibel mogelijk applicaties te ontwikkelen. In multidisciplinaire teams wordt in ‘sprints’ binnen enkele weken naar een eindresultaat gewerkt. Daarna volgt een release of livegang met evaluatie, zodat een volgende sprint direct weer kan worden ingezet. Dat is nog eens doorzetten!

3. Developen vereist flink wat discipline…

…en toegegeven; dat gaat niet altijd even soepel. Developers werken volgens vaste processen zoals bijvoorbeeld het bovengenoemde Scrum framework. Houd je je hier niet aan? Dan kan dat een succesvolle afronding van de sprint in gevaar brengen. Een Scrum master zorgt ervoor dat iedereen zich aan het proces houdt. Succes en discipline gaan hier hand in hand.

4. Er ligt een sterke focus op performance

Webapplicaties en/of apps worden door onze developers zo flexibel mogelijk gebouwd; nieuwe (mogelijke) functionaliteiten moeten zo eenvoudig en snel mogelijk worden doorgevoerd. Dat vereist in de eerste fase soms extra tijd, maar zorgt op de lange termijn voor een betere performance. Die performance is ook belangrijk voor onze marketeers. Daarom is er ook altijd oog voor de gebruiksvriendelijkheid en de laadtijd van een applicatie.

5. Snelheid = winst.

Deze is logisch, toch? Webapplicaties moeten soepel en snel werken. Bij technische implementaties wordt daar altijd rekening mee gehouden.

Er zijn over developers nog wel eens vooroordelen, zoals dat het werk eentonig is en alleen plaatsvindt achter een computer. Dat beeld halen we bij deze onderuit! Als developer werk je met strakke planningen, is goede communicatie met zowel collega’s als klant een vereiste en is geen dag hetzelfde. Werken bij een Digital Agency is topsport, dat merken we bij TRIMM elke dag. Daarom sponsoren we al jaren de FBK Games: want topprestaties verdienen erkenning en ondersteuning!

Developers zijn hard nodig om de digitale transitie waar we momenteel wereldwijd doorheen gaan zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze transitie heeft een grote impact op ons leven. In de economie, de technologie en op sociaal vlak. Digitale veranderingen kunnen ons ontzettend veel brengen, maar dan moeten ze wel goed worden uitgevoerd. En daarin spelen developers een sleutelrol.

Bij deze geven we dan ook een (digitale) medaille aan alle developers die zich elke dag inzetten om de complexe digitale wereld mooier en simpeler te maken!

PS: graag als developer bij TRIMM aan de slag? Bekijk onze vacatures.

Gepubliceerd op: 7 juni 2019