TRIMM bestaat 25 jaar!

TRIMM bestaat 25 jaar!

Hoewel we liever vooruit dan terug in de tijd kijken, kunnen we er nu niet omheen: TRIMM bestaat vandaag – 7 februari 2018 – officieel 25 jaar! En daar kijken we met trots op terug. De afgelopen jaren hebben we vol energie gewerkt aan innoverende en uitdagende digitale projecten, en zijn daar gelukkig nog elke dag mee bezig. We nemen je graag een moment terug in de tijd, ga je mee?

Op 7 februari 1993 staat 'I will always love you' van Whitney Houston op nummer 1 in de hitlijsten, viert Chris Zegers zijn tiende verjaardag en spelen FC Twente en FC Groningen gelijkspel. Of deze gebeurtenissen voor Willem Jaap Zwart de aanleiding waren om TriMM (Training Interactieve MultiMedia) op te richten is onwaarschijnlijk. Maar hij doet het. Hij ziet de kansen voor interactieve mogelijkheden in het onderwijs. Een visionair, want pas in 1994 maakt internet pas écht intrede in Nederland. En vanaf dat moment ontwikkelt zich alles in sneltreinvaart.

Met de komst van Windows 95 gaat het grote publiek met een modem het internet op. Eén van hen is één van onze huidige directeuren Marc Woesthuis. In zijn studentenkamertje bouwt hij een website voor FC Twente. Een jaar later wordt dit de eerste officiële site van een betaald voetbalclub in Nederland.

Voor KPN gaat TriMM aan de slag in 1995: we bouwen de eerste commerciële internettoepassing van Nederland, een instructie cd-rom van Het Net en het elektronische bestelformulier ISDN. In april 1996 hebben we nog een primeur. De allereerste URL is te zien op een reclamebord langs het veld: namelijk www.TriMM.nl! TriMM krijgt steeds meer bekendheid. In 1996 klopt Philips aan voor ondersteuning van hun digitale platformen. Vandaag de dag werken we nog steeds met veel plezier voor deze klant.

Het internet is rond 1998 volop in ontwikkeling. Startpagina wordt op 15 september opgericht door Dirk Jan de Bruin en in 1999 wordt de Nederlandse versie van Google geregistreerd. MSN wint het aan populariteit van ICQ rond 2002 en is daarmee een van de meest populaire chatprogramma's in Nederland. We zien ook dat op dit moment Internet Explorer de meest gebruikte browser is (95%!). Tegenwoordig gaat de browser Chrome aan kop met 45%.

De 00's kenmerken zich op het gebied van internet voornamelijk met de opkomst van sociale media. Skype komt in 2003 op de markt, Hyves en Facebook in 2004, de eerste video op YouTube is te bewonderen in 2005, in 2006 maakt Twitter haar intrede, zien we in 2007 prachtige oude hits terugkomen en vanaf 2009 maken we massaal gebruik van WhatsApp. Tijdens de zero's is ook TriMM flink in beweging. In 2006 wordt 'PiT' (Professionals in Training) opgericht: een kweekvijver voor talent, waar studenten de kans krijgen om relevante werkervaring op te doen. We krijgen een halfzusje in 2008, GriDD, en we besluiten in 2009 om mee te doen aan een fietstocht in Vietnam om geld op te halen voor de stichting Child Surgery. Ook begint in dit jaar de bouw van ons huidige pand.

In 2013 zijn smartphones niet meer weg te denken, zijn Snapchat en Instagram immens populair in Nederland en trekt Edward Snowden aan de bel. In 2015 rollen we onze nieuwe huisstijl uit: TRIMM. Het jaar 2017 is een extra leuk jaar: we kunnen eindelijk bellen en internetten in andere EU lidstaten zonder extra kosten, TRIMM wordt door Emerce uitgeroepen tot beste full service internetbureau van Nederland, we maken in Nederland steeds meer gebruik van de cloud, en we ontvangen een internationale prijs: de Digital Communication Award.

En nu?

Het digitale landschap is altijd in beweging. De recente DDoS aanvallen op banken en overheden tonen aan hoe belangrijk het voor de online wereld is om online security hoog op de agenda te hebben staan en hier proactief mee om te gaan. Naast veiligheid zien we ook dat anonimiteit en het beschermen van persoonsgegevens hoog in het vaandel staat. Zo zal in mei de nieuwe wetgeving omtrent GDPR van kracht gaan. Digitale personalisatie, het aanbieden van relevante (video) content, machine learning en distributed ledgers zijn hot topics als we een blik werpen op de toekomst. Wij zijn er klaar voor, om nog vele jaren door te gaan met innovatieve projecten voor (internationale) klanten, samen met onze verschillende partners

Meer weten over TRIMM?

Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Bekijk dan ook eens onze cases, vacatures of neem contact op!

 
Gepubliceerd op: 7 februari 2018