Akamai

Akamai

Als marktleider in securitydiensten, maakt onze partner Akamai het internet snel, betrouwbaar en veilig voor haar klanten. 

De basis van een CDN zorgt ervoor dat een website of applicatie continu bereikbaar en beschikbaar is voor de gebruiker, ongeacht waar de data zich bevindt. Door informatie gelijktijdig op verschillende servers op te slaan, heeft de websitebezoeker beschikking over de gewenste informatie op de server die op dat moment fysiek het meest dichtbij staat. Door alle statische content vanaf deze lokale server te laden kan een website tot wel 70% sneller worden geladen.

Bescherming tegen DDoS-aanvallen

Door er een Web Application Firewall (WAF) aan toe te voegen, zijn online platformen goed beschermd tegen DDoS-aanvallen en gerichte aanvallen. De WAF beveiligt alle hostinglocaties, zoals Azure, Amazon Web Services en on-premise, terwijl beheer en logging slechts op één locatie nodig is: het Akamai-platform.

Vanuit ons onderdeel Performance Cloud zorgen we ervoor dat klanten door experts beveiligd worden. 

TRIMM partner van Akamai

Akamai werkt graag samen met organisaties die zowel gespecialiseerd zijn in het bedenken en ontwikkelen van snelle, veilige webapplicaties. TRIMM mag zich sinds 2016 officieel partner van Akamai noemen. Dit levert verschillende voordelen op. Vanuit het TRIMM-onderdeel Performance Cloud kunnen we gebruik maken van de diensten binnen het partnerprogramma van Akamai, waaronder web performance diensten als CDN en security-diensten als web application firewall. Meer weten over TRIMM? Download dan onze factsheet.

Wereldwijde performance

Vooral de ontsluiting van internationale markten door het CDN-netwerk van Akamai is een grote winst voor ons en onze klanten, omdat steeds meer bedrijven actief zijn in het buitenland. Een CDN kan ingezet worden als een additionele dienst die naast een bestaande hosting omgeving geplaatst kan worden. TRIMM  heeft expertise in huis om CDN zo te configureren dat het goed samenwerkt met een website of portal. 

Kortom, onze waardevolle samenwerking met Akamai geeft ons toegang tot de diensten voor alle webprestaties van Akamai. Het levert snelle en veilige prestaties op internationale markten en zorgt ervoor dat het platform klaar is voor de nieuwe Europese GDPR-wetgeving.

Ook aan de slag met Akamai?

Vragen over Akamai of wil je dit ook toepassen voor je online platform? Vul dan onderstaand contactformulier in. Onze hosting & security specialist Bas Greevink van Performance Cloud zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Alle velden met een * zijn verplicht.