Philips Hue

components.showreel.alt.label

Digitale transformatie HUE platform Philips Lighting

TRIMM heeft samen met Philips Lighting een volledige transformatie gerealiseerd van online zichtbaarheid naar online engagement en online verkoop van het HUE-portfolio. In vier maanden zijn de digitale kanalen van HUE volledig vernieuwd en in 14 landen geïmplementeerd. Hierbij is de conversie naar de eigen saleskanalen en etailers te verdubbeld.

De lichtindustrie is de laatste jaren door de komst van LED technologie en digitale product concepten volledig veranderd. Philips Lighting zet zwaar in op de digitale toekomst. In deze digitale toekomst moet de transformatie van online zichtbaarheid naar online engagement en online sales gerealiseerd worden.

De HUE beleving

De beleving van de innovatieve en kleurrijke HUE lampen moest centraal staan voor de nieuwe Meethue sites en webshops. De digitale kanalen moeten de emotieve klantproposities uitdragen, waarmee klanten tot aankoop aangezet moeten worden. Zo draait de communicatie om ‘turn on your peace of mind’, ‘turn on your moments’ en ‘turn on your imagination’. Dus niet zozeer over de eigenschappen van de zeer innovatieve lamp maar vooral om de beleving die de bezoeker moet verleiden tot de vervolgstap: aankoop van een HUE systeem. 

Philips Lighting vroeg TRIMM de HUE lampen op een opvallende manier in de markt te zetten. HUE werd voorheen uitsluitend via dealers verkocht, maar in diverse landen als Frankrijk en de Verenigde Staten zijn de producten inmiddels met een nieuwe webshop ook direct bij Philips Lighting te bestellen. Dit was nieuw voor HUE en had een enorme impact op bestaande processen en procedures.

De HUE merkpropositie werd aangepast. Daartoe moest het gehele digitale platform voor HUE worden vernieuwd. Deze transformatie moest gerealiseerd worden binnen vier maanden, aangezien de lancering samen moest vallen met de lancering van nieuwe producten. In deze tijd werd het digitale concept door TRIMM ontworpen, gebouwd, geïmplementeerd én uitgerold in 14 landen.

philips hue platform laptop

Multidisciplinair project

Om de vernieuwde merkpropositie vorm te geven heeft TRIMM het online platform opgebouwd rondom de belangrijkste waarde proposities voor de eindgebruiker. Hiervoor heeft TRIMM zeer nauw samengewerkt met Marketing, Product Management, Sales, Customer Service en Philips IT. 

TRIMM heeft met meerdere multidisciplinaire scrum teams gewerkt aan het interaction design, grafisch ontwerp en de bouw van zowel front- als backend. Philips Lighting produceerde de content en TRIMM plaatste de vertaalde content. 

Het resultaat was fantastisch. De site werd binnen vier maanden in 14 markten opgeleverd. Dit werd door Philips gewaardeerd als ‘outstanding!’, het project wordt gebruikt als benchmark project. 

De ‘customer journey’ is aanzienlijk verbeterd, met onder andere; 

  • Een verdubbeling van de conversie naar de verkooppagina’s

  • Een fantastische omzet in de eerste shops

  • Een sterke daling van de bouncerate met zelfs een halvering voor de meest bezochte pagina 

  • Positieve feedback van bezoekers, die aanzienlijk meer tijd door op de site doorbrengen.

De site wordt tevens gebruikt om campagnes te lanceren in lokale markten. Hiervoor worden standaard componenten gebruikt, waardoor er geen extra development nodig is. 

In een korte tijd werden vrijwel alle bedrijfsprocessen geraakt: productontwikkeling, supply chain, marketing & communicatie, verkoop en customer service. De impact was enorm. Het eindresultaat maakt duidelijk dat Philips Lighting met HUE in staat is zichzelf in een enorme versnelling te plaatsen en zichzelf, met behulp van TRIMM, digitaal te transformeren. Daarbij staan de emotieve klantproposities centraal om klanten te verleiden tot aankoop in plaats van de product eigenschappen. Dit blijkt succesvol.

philips hue platform mobile

Meer weten over multidisciplinaire projecten?

Wil je meer weten over dit project of over wat TRIMM nog meer te bieden heeft? Neem contact met ons op via het formulier hieronder!

Alle velden met een * zijn verplicht.