VE.Direct LoRaWAN module met Victron: IoT komt tot leven

TRIMM employees working on the balcony in the sun

VE.Direct LoRaWAN module met Victron: IoT komt tot leven

Onlangs werd, dankzij samenwerking tussen TRIMM en Victron Energy, de VE.Direct LoRaWAN module gelanceerd. Door middel van deze module is het mogelijk om kleine installaties op afstand te monitoren. TRIMM heeft hierbij de niet alleen de software, maar ook de hardware ontwikkeld. Ontwikkeling van deze module heeft in totaal krap 3 maanden geduurd. TRIMM ontwikkelde eerder ook al het VRM portaal voor Victron Energy. 

De module

Door middel van de module kan informatie over aangesloten installaties, zoals accustatus of vermogen van de zonnepanelen, overal ter wereld bekeken worden via desktop of mobiele telefoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine, elektrische bootjes die worden verhuurd. Door middel van de module kan ‘s avonds, op afstand, worden nagekeken of alle bootjes daadwerkelijk opladen. Ieder uur worden notificaties gestuurd die de status van de bootjes bevatten. Victron loopt momenteel voor met ontwikkelingen op dit gebied.

Long Range Wide Area Network

LoRaWAN is een draadloos netwerk dat opereert op de frequentie van 868 Mhz. Het heeft een groot bereik en verbruikt weinig stroom. De VE.Direct to LoRaWAN module kan elk uur gegevensupdates via dit netwerk versturen naar een Internet of Things (IoT) gateway in de buurt. Een IoT gateway gebruikt de infrastructuur van ‘The Things Network’. Wanneer er geen dekking is binnen een regio is het mogelijk om een eigen gateway toe te voegen aan het gateway netwerk. Een abonnement is niet nodig om gebruik te kunnen maken van het netwerk.

Meer producten?

TRIMM is ook voor andere opdrachtgevers bezig om bestaande en nieuwe apparaten op slimme wijze te verbinden aan de online wereld. Dat kan via LoRaWAN, maar is ook op andere wijzen mogelijk, afhankelijk van de use-case van de opdrachtgever. Meer weten? Neem contact met ons op.

Gepubliceerd op: 17 oktober 2017