TRIMM’ers naar het Sitecore Symposium in Las Vegas

sitecore las vegas

TRIMM’ers naar het Sitecore Symposium in Las Vegas

De TRIMM’ers zijn niet weg te slaan uit Las Vegas. Consultant Hosting & Security Bas Greevink was er deze week vanwege Akamai Edge. Volgende week reizen TRIMM’ers Timo Janssen en Jorens Thomassen af naar dé gokstad van de wereld om het Sitecore Symposium te bezoeken. In dit interview geven ze je een klein voorproefje.

Wat is het Sitecore Symposium?

Jorens: “Het Sitecore Symposium vindt plaats van 16 tot 19 oktober en is hét event rondom Sitecore waar je bij moet zijn. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen rondom Sitecore besproken en worden tal van lezingen en workshops georganiseerd om je op de hoogte te brengen van alle nieuwe features en mogelijkheden.” 

Waarom is het een belangrijk event voor TRIMM?

Timo: “We willen graag op de hoogte zijn van de laatste trends en innovaties rondom Sitecore. De nieuwste versie van Sitecore, Sitecore 9, wordt er gepresenteerd en daar verwachten we veel van. Daarnaast is het voor mij als Sitecore developer een mooi moment om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere Sitecore ontwikkelaars.”

Jorens: “Sitecore is éen van de leidende Web Content Management systemen volgens Gartner. Om als leider genoemd te worden door Gartner moet je vooral een belangrijke visie hebben en die ook uitvoeren. Ik verwacht dat Sitecore hun reputatie waar zal maken en dat ze weer veel kunnen laten zien als het gaat om de allernieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. 

We verwachten dat ze met versie 9 op de laatste trends inspelen en marketeers nog meer mogelijkheden geven om hun digital marketing strategie tot uitvoer te brengen. Ik denk daarbij aan onderwerpen als personalisatie, dynamische profielen en machine learning. Door bij het Sitecore Symposium te zijn kunnen wij onze klanten weer beter adviseren over de inzet van Sitecore.”  

Welke kennis hopen jullie mee terug te nemen?

Timo: “Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe features van Sitecore 9. Ik verwacht dat ze grote stappen gaan maken in marketing automation en predictive marketing. Daarnaast ben ik benieuwd welke rol artificial intelligence bij personalisatie gaat spelen, en hoe ze dit gebruiksvriendelijk gaan maken.”

Jorens: “Ik ben ook benieuwd naar de nieuwste mogelijkheden wat betreft cloud hosting van Sitecore en de integratie met Azure. Ik ben benieuwd naar verschillende cloud varianten en manieren om performance te optimaliseren. Dit sluit ook heel goed aan bij de TRIMM Performance Cloud.

Timo: “Dankzij Sitecore xConnect kun je Sitecore makkelijk integreren met zaken zoals PIM, DAM en CRM-systemen. xConnect maakt het ook mogelijk data uit dit soort systemen te centraliseren, waardoor het makkelijker is voor bedrijven om GDPR compliant te zijn. Hier zijn we bij TRIMM ook hard mee bezig en ben ik ook heel benieuwd naar.”  

Jorens: “Als laatste ben ik nieuwsgierig naar de manier hoe Sitecore zich qua technische mogelijkheden en visie afzet tegen andere CMS systemen. Zo kunnen wij klanten nog beter adviseren welk CMS systeem het beste bij ze past.”

Timo: “En stiekem hoop ik ook de laatste Jedi Mind Tricks van Luke Skywalker te leren natuurlijk. Mark Hamill is namelijk een van de keynote speakers!” 

Waarom is Sitecore een belangrijke partner voor TRIMM?

Jorens: “Sitecore is een van de leidende web content management platformen ter wereld. Dat betekent per definitie dat dit systeem voor onze enterprise klanten interessant kan zijn om in te zetten. Een goede samenwerking met Sitecore zorgt ervoor dat wij onze klanten goed kunnen adviseren en bedienen.”

Gepubliceerd op: 13 oktober 2017