Platform voor E-coaching ROC van Twente

impression trimm working environment detailed picture at rooftop terrace

Platform voor E-coaching ROC van Twente

Het ROC van Twente neemt -samen met drie andere ROC’s- deel aan een landelijk experiment, dat gericht is op het verminderen van het aantal studenten dat voortijdig hun mbo-opleiding verlaat (VSV).

De pilot die het ROC van Twente uitvoert, is gericht op de ondersteuning van ouders tijdens de studie van hun kind, waardoor de kans groter wordt dat deze student de mbo-opleiding succesvol afrondt.

Behalve regelmatig contact via e-mail, fysieke bijeenkomsten en nieuwsbrieven voor de ouders  is een afgeschermde website ontwikkeld met informatie over een aantal relevante thema’s: verzuim, betrokkenheid en loopbaankeuzes. Daarnaast hebben de ouders in deze pilotgroep de mogelijkheid om –na ingelogd te zijn- rechtstreeks met een hun toegewezen E-coach te communiceren. De pilotgroep met ouders kan op de website snel en overzichtelijk informatie vinden. De E-coach richt zich op de begeleiding van de ouders waardoor thuis de betrokkenheid met school  wordt vergroot wat een positief effect heeft op het kind op school.

TRIMM heeft samen met het ROC van Twente dit platform voor ouders opgezet. Na de pilot worden de deelnemende en niet-deelnemende groepen vergeleken om te bekijken of de pilot effect heeft gehad.

Wij hebben mogelijk gemaakt dat er snel een moderne website staat, in Magnolia CMS, het systeem waar het ROC bekend mee is om snel content toe te voegen. Ook is tracking systeem toegevoegd aan de website waardoor geanonimiseerd te achterhalen is welke informatie op de website vaak bekeken wordt door de ingelogde gebruikers/ouders.

Screen shot website ROC van Twente
Gepubliceerd op: 4 februari 2015