Copernica

Copernica

Copernica is een van de meest uitgebreide e-mailtoolkits die je kunt vinden. Het digital marketing team van TRIMM maakt gebruik van Copernica omdat het speciaal is ontwikkeld voor marketeers. Met de marketing software van Copernica, ontwerpen we effectief gepersonaliseerde e-mails met dynamische content.

Belangrijke functionaliteiten

  • Uitstekende deliverability
  • Flexibele databases
  • Uitgebreide marketing automation toepassingen

TRIMM als partner van Copernica

TRIMM biedt als Copernica partner de support en diensten aan om de software van de Copernica marketing tool zo effectief mogelijk in te zetten. Middels geautomatiseerde e-mailcampagnes kunnen we een waardevol een-op-een contactmomenten te creëren. Lees verder om te ontdekken waarom TRIMM je kan helpen als partner van Copernica. 

Voordelen Copernica

Wij hebben de meest belangrijke functionaliteiten op een rijtje gezet. De voordelen die Copernica te bieden heeft in e-mailmarketing.

  • Flexibele API

Een API (Application Programming Interface) is een basis waardoor computerprogramma’s met elkaar kunnen communiceren. Copernica kan eenvoudig geïntegreerd worden met een eigen website middels de betrouwbare REST -/ SOAP API en geavanceerde webhooks. Elke functionaliteit binnen de software is middels de API aan te roepen. De beveiliging van de API is flexibel, snel en goed beveiligd middels encryptie. Hierdoor krijgt ons digital marketing team realtime inzicht in up-to-date klantdata en de resultaten van de e-mailcampagnes, zoals clicks, opens en bounces.

  • Marketing Automation

De FUM is de gebruiksvriendelijke Follow Up Manager van Copernica en is een geavanceerde tool om campagnes te automatiseren. Door de drag-and-drop functionaliteit is het eenvoudig om een customer journey te ontwerpen, waardoor de campagnes gebaseerd zijn op data en gedrag van de doelgroep. Door het instellen van een beslissingsmoment, bepalen we wat een klant wanneer te zien krijgt. Op deze manier verzenden we automatische campagnes op basis van data en gedrag.

  • Multidimensionale databases

De multidimensionale database zorgt ervoor dat we klantprofielen ongelimiteerd kunnen bewaren. De gelaagde databasestructuur binnen Copernica kan naar eigen wens ingericht worden. Meerdere lagen kunnen toegevoegd worden aan een profiel, bijvoorbeeld ‘Verkoophistorie’, ‘Bekeken producten’ en ‘Interesses’. Daarmee verrijken we profielen, bouwen we een historie op en kunnen we middels krachtige segmentaties relevante content communiceren.

  • Drag-and-drop template editor

Copernica beschikt over een gebruiksvriendelijke drag-and-drop editor (Template Editor). Gepersonaliseerde e-mails komen op elk apparaat tot hun recht en het aantal en het aantal ‘opens’ kunnen verhoogd worden door een persoonlijke aanhef toe te voegen. Door de eenvoud van de dynamische templates, zijn we in staat om relevante content te communiceren door middel van geautomatiseerde campagnes.

  • Uitstekende deliverability

E-maildeliverability is zeer belangrijk bij digital marketing, het is noodzakelijk dat de e-mail ook daadwerkelijk aankomt. Door de Spamcheck van Copernica kunnen we de spamgevoeligheid van de template controleren waardoor de deliverability verhoogd wordt. Door technieken als SPF, DKIM en DMARC kunnen we een optimale e-maildeliverability verzekeren.

Copernica onderscheidt zich in de markt door puur te focussen op het leveren van krachtige e-mailmarketingsoftware. Wij stellen organisaties in staat om grote volumes e-mails te versturen en waardevolle een-op-een contactmomenten te creëren.

Copernica

Meer weten over Copernica?

Ook aan de slag met marketing automation of e-mail marketing? Ons digital marketing team helpt je graag op weg! Vul onderstaand contactformulier in en we zullen zo snel mogelijk reageren. 

Alle velden met een * zijn verplicht.