Philips

Philips LED Selection Tool

Philips Lighting OEM is een onderdeel van Philips en levert onderdelen van LED verlichting aan (internationale) fabrikanten van verlichtingsproducten. Klanten kunnen bij Philips Lighting OEM onder andere LED modules en drivers bestellen. LED modules bevatten LED lampjes en worden aangestuurd door een driver. Door modules en drivers te combineren wordt de basis voor een LED lamp gecreëerd.  

In het verleden moesten OEM klanten handmatig datasheets vergelijken om LED modules en drivers  te vinden die corresponderen met hun design voorkeuren. Dit zorgde ervoor dat het vinden van een geschikte LED driver een langdurig en arbeidsintensief proces was. 

Ondersteuning bij het selectieproces

TRIMM kreeg van Philips Lighting OEM de opdracht een tool te ontwikkelen die klanten ondersteunt bij het selectieproces. Het doel was om de tool met behulp van een bestaand algoritme te laten berekenen welke modules en drivers corresponderen met de door de gebruiker aangeleverde voorkeuren. Hierdoor wordt het selectieproces voor de gebruiker aanzienlijk makkelijker. 

Naast het doel om het selectieproces met betrekking tot LED onderdelen te vergemakkelijken voor gebruikers, was  één van de functionele doelen om gebruikers binnen vijf minuten een geschikte combinatie

Vereenvoudiging voor klanten

Met de Philips LED selection tool die wij ontwikkelden werden niet alleen de vooraf gestelde doelen behaald, de doelen werden zelfs overtroffen. Op dit moment telt de tool 294 modules en 117 drivers, waardoor er aanzienlijk meer combinaties van modules en drivers beschikbaar zijn. Verder vinden gebruikers niet binnen vijf minuten maar binnen één minuut een geschikte combinatie  in de Philips LED Systems portfolio. 

Daarnaast wordt de tool voortdurend verder ontwikkeld. Er zijn op dit moment vijf versies van de tool, elk toegespitst op een andere regio: EMEA, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, China en Azië (uitgezonderd China). In deze regio’s bestaan er  verschillende voorkeuren met betrekking tot gewenste LED modules en drivers. Op deze manier krijgen klanten met behulp van de tool LED combinaties die  gericht zijn op hun eigen regio.  

Een ander veelbelovend  resultaat is dat de Philips LED selection tool veel traffic naar de Philips Lighting OEM website genereert door middel van download links naar de datasheets op de website. De tool wordt tevens gelinkt aan de Philips My Technology Portal, de  online partneromgeving voor klanten van Philips Lighting OEM.

Geconcludeerd kan worden dat het selectieproces van LED modules en drivers enorm is vereenvoudigd voor klanten dankzij de Phillips LED selection tool. 

Meer informatie over de LED Selection Tool?

Meer weten over de Philips LED selection tool of over wat TRIMM nog meer kan bieden? Neem contact op via het onderstaande formulier!

Alle velden met een * zijn verplicht.

X

Bel me terug

Bedankt, we bellen u terug.

Bedankt, we nemen snel contact met je op om de afspraak te bevestigen.