"We blinken echt uit op het persoonlijke vlak"

Header iemand.nl
Gepubliceerd op: 24 november 2017

"We blinken echt uit op het persoonlijke vlak"

Het door TRIMM ontwikkelde schoonmaakplatform iemand.nl werd onlangs bekroond met een gouden MarCom award. Iets waar TRIMM erg trots op is. De mensen achter iemand.nl waren het daar natuurlijk helemaal mee eens! We vroegen Martijn, Coen en Marjolein van iemand.nl naar alle ins en outs van het platform.

En, hebben jullie de MarCom award goed gevierd?

Martijn: “Jazeker, we hebben drie keer taart gegeten! Het is echt een mooie beloning voor ons na een jaar heel hard werken. Het geeft aan dat we op de goede weg zijn en dat doet ons allemaal heel goed.”

Wat is iemand.nl in een notendop?

Martijn: “iemand.nl is een online schoonmaakplatform waar particuliere klanten een gescreende en verzekerde schoonmaakhulp binnen één minuut kunnen boeken.”
Coen: “Nee joh, dat kan in 45 seconden! De nadruk ligt er verder op dat alles direct online geregeld wordt. De klanten en schoonmaakhulpen hoeven zich hierdoor geen zorgen meer te maken over planning en betaling, want dat wordt allemaal uit handen genomen door het platform.”
Marjolein: “Verder is alles goed geregeld qua belasting en verzekering, de schoonmaakhulpen via iemand.nl werken hierdoor op “witte wijze”.  

Hoe kwamen jullie erachter dat er behoefte was aan een dergelijk platform?

Coen: “In grote steden is het vaak lastig om een goede en ervaren schoonmaakhulp te vinden. We merkten dat de vraag of je nog ‘iemand’ kent die kan komen schoonmaken geregeld de revue passeerde. Daarnaast denken mensen vaak automatisch dat je een schoonmaakhulp in het zwarte circuit moet zoeken.”

Wat maakt het platform nou zo bijzonder?

Marjolein: “We blinken echt uit op het persoonlijke vlak. We krijgen geregeld terug van klanten dat we zo goed met ze meedenken. Wanneer iemand een keer ziek is of met vakantie, zorgen we voor een vervangende schoonmaakhulp. Alles voor een tevreden klant, dat vinden we mooi!” 
Martijn: “iemand.nl zal altijd een product blijven dat op een bepaalde manier persoonlijke aandacht vergt. Waar mogelijk automatiseren we, maar de persoonlijke touch zal altijd blijven. Op deze manier houd je de klik en feeling met zowel de klant als de schoonmaakhulp, wat uiteindelijk resulteert in een beter product, platform en dienstverlening aan beide kanten.”
Coen: “Daarnaast is het platform super gebruiksvriendelijk, mede dankzij de goede integratie van website en app. De schoonmaakhulpen gebruiken de app bijna dagelijks, om bijvoorbeeld hun boekingsverzoeken te accepteren en inzicht te krijgen in hun planning en de betaling.” 

Wat maakt het voor jullie zo leuk om iemand.nl te runnen?

Coen: “Wat ik erg leuk vind is het bezig zijn met ‘platform thinking’, een hot item tegenwoordig. We werken volgens de Lean Startup-methode en doen veel experimenten op basis van data die we met verschillende tools verzamelen. Onze strategie is niet in beton gegoten. Omdat de organisatie nog klein is kunnen we snel schakelen. We testen dingen en naar aanleiding van deze testen voeren we vervolgens direct veranderingen door die het platform nog beter maken.”
Marjolein: “Ik vind het motiverend dat we werkzoekenden en klanten met elkaar weten te matchen. Via iemand.nl is het voor sommige mensen echt een kans om (weer) een stap richting de arbeidsmarkt te zetten en voor andere mensen een ideale manier om gezin of studie met werk te combineren.”

Hebben jullie zelf ook ‘iemand’ die je huis schoonmaakt?

Martijn: "Zeker, ik gebruik het vanaf het begin! Het is echt een uitkomst, en het is gaaf om via m’n eigen platform onze service te kunnen boeken. Alles is geregeld, de schoonmaakhulp heeft m’n sleutel en ik hoef nergens meer over na te denken.”
Coen: “Ik ga deze week m’n eerste schoonmaakhulp boeken. Ik ben net verhuisd en kan wel een frisse start gebruiken! Ons eigen kantoor in Amsterdam is trouwens ook niet altijd even schoon, misschien liggen er in de zakelijke markt ook nog wel kansen…😉”

Wat zijn de ambities van iemand.nl?

Martijn: “Uiteindelijk moet het een full service platform worden waarmee je allerlei werkzaamheden in- en rondom het huis kan regelen. Tuinieren en klussen gaan er bijvoorbeeld zeker bij komen. Het moet hét platform worden waar je ‘iemand’ kan vinden.”

Benieuwd naar het schoonmaakplatform iemand.nl? Neem eens een kijkje!