TRIMM @ FITC 2016

some doodling about the fitc conference

TRIMM @ FITC 2016

Wij waren er weer bij, FITC 2016. Wat?
“The greatest in design, technology and cool shit from all around the globe. Join fellow digital creators and world renowned speakers to learn about design, development, creativity and so much more.” Zoals de organisatie het zelf omschrijft, en dat kunnen wij alleen maar beamen.

Fleur, ontwikkelaar bij TRIMM vertoefde twee dagen in onze hoofdstad: “Niet alleen voor designers, ook voor developers is dit een enorm inspirerend event. Het gaat er hier niet per se om wat je maakt, de boodschap lijkt me voor iedereen duidelijk. Maak dingen waar je zelf trots op bent en vooral waar je veel plezier aan beleeft. Of dit nu een tekening, horloge, UX design of een stuk code is. Doe alles met liefde en plezier of doe het niet.”  

Wat ons dan zo inspireerde? Een heleboel… We nemen je mee in een aantal presentaties, vol cool shit.

If you do UX before design it will be boring, if you do design before UX it will be a disaster

 “De succesverhalen waren niet zo zeer uitingen van alleen maar expertise, maar juist ook nieuwe dingen uitzoeken, uitwerken en gewoon doen.” vertelt Arnoud. “Bijvoorbeeld Anton & Irene die nog nooit met video hadden gewerkt, maar hun crappy amateuristische video maakte de klant wel blij en dat is wat ze uiteindelijk gebruikt hebben voor het project (waar ze zelf het plan hadden om dit uit te besteden aan professionals).

FITC_1

Ellen: “De presentatie van Anton en Irene was erg tof. Ze werken namelijk zo: wireframe > design > wireframe > design met als doel dat het elkaar versterkt. Als klanten zo niet willen werken moeten ze maar naar een ander bureau gaan, is hun overtuiging. Wat een luxe!”
“If you have an idea, pro-actively do it, don’t wait to be asked!” Is één van de quotes die Ellen is bijgebleven. “Precies dat komt naar voren in de 40% van de tijd dat ze niet voor klanten werken en de tijd nemen om andere ideeën uitwerken zoals dit gave horloge.”

Illustraties

James White is awesome! Hij liet zien hoe een presentatie gegeven zou moeten worden. Humor, mooie platen en een strakke lijn in het hele verhaal.” vertelt Arnoud.
Hoe? Ellen vervolgt: “Hij liet zo’n 900 slides zien met tekeningen van zijn gehele leven; kind tot nu. Vroeger maakte hij al gebruik van herhalingen in zijn illustraties; één lichaam met verschillende uitstralingen. Iets wat hij nu nog steeds doet.

fitc conference

Design things with love or don’t design them at all

Jeroen de Nijs was onder de indruk van de presentatie van Marcus Ivarsson, exceutive creative director van North Kingdom. Echt èlke medewerker daar gaat voor enthousiasme, perfectie, kwaliteit, follow-your-bliss. Dit leidde tot projecten waar ze trots op waren, coole portfolio’s, topklanten die met hun wilden werken en succes. Zoals Marcus het zei: “Design things with love or don’t design them at all”.

The Future of data visualization

Dennis Leussink: “De presentatie van Gert Franke was heel cool. Hij ging in op “The Future of data visualization”. In zijn presentatie liet hij enkele projecten zien waar ze aan hebben gewerkt bijvoorbeeld Chicago's Mobility. Door alle data visueel weer te geven kon de stad Chicago eenvoudig conclusies trekken hoe ze de stad kunnen verbeteren.”

24/7 op zoek naar creatieve ideeën

De werkwijze van Dominic Wilcox sprak Ellen heel erg aan: “Hij is 24/7 op zoek naar creatieve ideeën en werkt deze dan ook uit. Hoe absurd ze ook zijn en laat daarnaast kinderen zien dat ook hun ideeën waardevol zijn. Om een lang verhaal kort te maken, bekijk zijn site eens of Instagram account  en je snapt wat ik bedoel.

doodles
Gepubliceerd op: 3 maart 2016
Auteur: Geen