TRIMM aanwezig op Akamai Edge in Las Vegas

las vegas

TRIMM aanwezig op Akamai Edge in Las Vegas

Van 9 tot 13 oktober vindt het Akamai Edge event plaats in Las Vegas. Onze consultant Hosting en Security Bas Greevink zal hierbij aanwezig zijn. In dit interview vertelt hij waarom Akamai Edge zo’n belangrijk event is voor TRIMM, en wat Akamai voor onze klanten kan betekenen. 

Wat is de Akamai Edge?

Voor Akamai is Akamai Edge het belangrijkste event van het jaar. Er komen heel veel mensen op af die werkzaam zijn in de CDN en security industry, oftewel mensen die zich bezighouden met ervoor zorgen dat websites en applicaties waar ook ter wereld snel én goed beveiligd zijn. Op het Akamai Edge event wordt de laatste stand van zaken wat betreft security besproken en worden nieuwe diensten bekend gemaakt die websites en applicaties nog sneller en veiliger kunnen maken.

Met welk doel ga je naar de Akamai Edge?

Bij TRIMM zien we Akamai als een hele belangrijke partner. Akamai biedt producten en diensten waar op dit moment heel veel vraag naar is in de Europese markt. TRIMM wil andere bedrijven zo goed mogelijk kunnen helpen en ervoor zorgen dat ze uitgerust zijn met de beste systemen.  Akamai Edge is hét event om te zien wat er speelt bij Akamai en wat hun nieuwe diensten zijn. Zo kunnen wij onze klanten ook weer beter adviseren en bedienen. Daarnaast wordt er ook ingegaan op zaken die nu spelen in Europa, zoals de GDPR en hoe bedrijven met hacks omgaan.

Welke dingen hoop je daar op te steken?

Akamai is een bedrijf dat enorm investeert in veiligheidsproducten en cloud diensten. Ze hebben onlangs een aantal overnames gedaan. Wat ik hoop mee terug te nemen zijn nieuwe diensten die we op dit moment nog onvoldoende kennen. Daarnaast ben ik benieuwd hoe verschillende bedrijven omgaan met veiligheid en performance, om zo inzichten op te doen waar wij weer van kunnen leren.

Waarom is Akamai zo’n belangrijke partner voor TRIMM?

Akamai sluit aan bij wat wij onze klanten willen bieden: snel en veilig internet. Ze bieden de kwaliteit die wij verwachten en zijn innovatief. Daarnaast werken we heel goed samen met Akamai, onze bedrijfsculturen lijken op elkaar. We zijn beiden afsplitsingen van technische universiteiten, waardoor we dezelfde taal spreken. We begrijpen van elkaar hoe we klanten willen bedienen.

Wat is er bijzonder aan de samenwerking tussen Akamai en TRIMM?

TRIMM heeft inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring met het integreren en het operationeel beheer van CDN diensten. We hebben daar een gecertificeerd team voor in huis en werken voor gerenomeerde klanten. Wij helpen Akamai door de configuratie en integratie volledig op ons te nemen. Hiermee zijn wij uniek als agency in Nederland. Ik ben de enige partner van een agency die een eigen bureau heeft in het Akamai kantoor, ze noemen me grappend daar al ‘de partnerdesk’.

Tot slot, ga je nog een gokje wagen?

Ik ben niet zo van het gokjes wagen. Vrijdag neem ik ik een dag vrij en ga ik de Grand Canyon bezoeken. Maar maandag ben ik weer fris en fruitig op het kantoor van TRIMM hoor!

Veel plezier Bas!

TRIMM zal dagelijks dagverslagen plaatsen over welke kennis er bij de Akamai Edge wordt opgedaan. Houd hiervoor onze Performance Cloud website www.trimm.net in de gaten! 

Gepubliceerd op: 9 oktober 2017